Loading Posts...

Bitcoinul depăşeşte orice record cu o zi înainte de lock-in-ul SegWit

Ieri, criptomoneda a depăşit recordul anterior, ajungând la o cotaţie de 3430$ la exchange-ul Bitstamp, anunţă CoinTelegraph. Se continuă astfel aprecierea puternică începută sâmbăta, când preţul atinsese 3000$ pentru o unitate.

Lock-in-ul pentru SegWit este iminent

Segregated Witness, cunoscut şi sub numele BIP141, va avea lock-in-ul în următoarele 24h. Update-ul precedent – BIP91 – a fost activat în reţea pe 22 iulie. Acesta a fost un pas crucial pentru implementarea SegWit, întrucât reţeaua a respins automat toate blocurile care nu au semnalat pentru activarea BIP141.

Odată ce 95% din blocurile întâlnite într-o perioadă de dificultate au semnalat susţinerea pentru Segregated Witness, acesta poate fi implementat. Ulterior lock-in-ului, toată lumea va avea la dispoziţie o perioadă de dificultate (2016 blocuri) pentru a îşi upgrada soft-ul, anterior activării SegWit.

Toată mişcarea este privită cu optimism de comunitate.

Viitorul sună bine

Dacă luăm în calcul şi faptul că mărirea dimensiunii blocurilor va avea loc în această toamnă, se pare că se liniştesc apele pentru Bitcoin. Activarea SegWit va asigura imediat fluidizarea tranzacţiilor. Iar dublarea dimensiunii blocurilor, care va avea loc în noiembrie, va scala şi mai mult reţeaua.

Segregated Witness este important şi pentru că fixează o breşă din cod prin intermediul căreia unii mineri puteau mina mai repede faţă de oricare alţii. Aceştia se foloseau de un soft numit ASICBoost. Din fericire, softul nu este compatibil cu SegWit. Aceasta este şi cauza pentru care Bitmain s-a opus iniţial update-ului SegWit.

În plus, update-ul va fi un deschizător de drumuri pentru Lightning Network.

Tunete şi fulgere

Developerul Joseph Poon a conceput ideea de “Lightning Network” (reţea de fulgere), care ar putea fi un strat adiţional al reţelei Bitcoin. Utilizatorii nu vor fi obligaţi să o folosească; rămâne la latitudinea lor dacă o vor face. Lightning network este conceput pentru a realiza tranzacţii în afara Blockchain-ului, acesta fiind folosit doar ca fundament.

Dacă totul va merge conform planului, vom beneficia de tranzacţii realizate instantaneu, anonimitate financiară şi o scalare a reţelei până la nivelul la care se află Visa. Prin intermediul Lightning Network se estimează că se pot procesa 100.000 de tranzacţii pe secundă.

În luna mai, Blockchain.com a anunţat lansarea unei reţele de teste pentru Lightning Network. Aceasta s-a numit Thunder Network (reţea de tunete). În cadrul testării s-a descoperit un impediment în implementarea Lightning Network: un bug minor al Bitcoinului, respectiv maleabilitatea tranzacţiilor. Segregated Witness fixează şi această problemă, permiţând activarea Lightning Networks ca strat adiţional al reţelei Bitcoin.

Urmează noi creşteri de preţ?

Cu câteva zile înainte de lock-in-ul BIP91, preţul criptomonedei a crescut subit de la 1830$ la 2970$. Rămâne însă întrebarea dacă valoarea SegWit “este inclusă” în preţul actual al Bitcoinului, ţinând cont că BIP91 a garantat practic lock-in-ul pentru SegWit.

Momentan este cert că bariera unei cotaţii de 3000$ a fost depăşită, ceea ce denotă un nivel ridicat de optimism pe piaţă. Creşterea de ieri reprezintă faptul că membrii comunităţii privesc cu încredere viitorul, iar lock-in-ul pentru SegWit are un impact pozitiv asupra preţului. Sunt şanse mari ca moneda digitală să se aprecieze în continuare.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...