Loading Posts...

Bitcoin valorează mai mult decât Nike, Disney, McDonald’s şi IBM

bitcoin_2017

Luat în râs mulţi ani de către analişti, Bitcoin a avut parte de un 2017 de excepţie. Capitalizarea de piaţă a criptomonedei depăşeşte multe din corporaţiile mari, cum ar fi Disney, Mastercard, Boeing, IBM, sau McDonald’s.

Un om îşi poate calcula averea însumând valorile tuturor bunurilor sale. În domeniul finanţelor şi în sectorul business, calculul se realizează prin intermediul capitalizării de piaţă – un termen extravagant pentru valoarea de piaţă a acţiunilor unei companii. Probabil că mulţi analişti sunt iritaţi de faptul că Bitcoin a ajuns să aibă o capitalizare mai mare decât corporaţiile mari.

Peste IBM şi Nvidia

Cei care au cumpărat Bitcoin la începutul anului sunt norocoşi. Atunci, un BTC valora 800$, iar recent a trecut de 11.000$.

Valoarea actuală de peste 10.000$ a monedei digitale reprezintă un market cap de aproape 170 mld. USD. Această sumă plasează Bitcoin pe locul 35 în lume din punct de vedere al capitalizării.

Dacă este o fraudă, atunci Bitcoin este o fraudă de 170 mld. USD

Probabil că mulţi speculanţi sau analişti scrâşnesc din dinţi acum, după ce au denigrat mult timp moneda Internetului. Sau se gândesc la ce pot face pentru a-şi adăuga Bitcoin la portofoliu. Deşi nu se poate compara (încă) cu Apple (873 mld. USD), Alphabet (companie deţinută de Google, cotată la 715.8 mld. USD), Microsoft (640 mld. USD) sau Amazon (531 mld. USD), Bitcoin este peste multe alte companii cu care suntem toţi familiarizaţi.

Conform Bitcoinist.com, Bitcoin a surclasat următoarele companii:

Mastercard (158 mld. USD)
Pepsico (156.8 mld. USD)
Boeing (152.5 mld. USD)
Disney (151 mld. USD)
IBM (143 mld. USD)
3M (137 mld. USD)
McDonald’s (135 mld. USD)
Nvidia (124 mld. USD)
Nike (96 mld. USD)
Electronic Arts (33 mld. USD)
Target (30 mld. USD)

Totuşi, unii analişti în continuare nu se lasă convinşi. De exemplu, Neil Wilson a transmis după ce Chicago Mercantile Exchange a anunţat lansarea de Bitcoin futures în decembrie:

“Legitimitatea pe care o primeşte Bitcoin ca activ tranzacţionabil este ceva foarte important. Market cap-ul Bitcoin depăşeşte acum valoarea IBM, Disney sau McDonald’s, dar pentru tradiţionalişti este greu de înţeles. Similar mărfurilor sau monedelor, deţinerea de Bitcoin este ca şi cum cineva ar avea acţiuni la o companie, care vor fi în total în număr de 21 milioane, şi nu va plăti niciodată pentru dividende.

Modalitatea prin care moneda capătă valoare este ca un alt om să plătească pentru ea mai mult decât ai plătit tu – să fie un fraier mai mare. În condiţiile în care valoarea intrinsecă este nulă, este greu de privit Bitcoin ca pe orice altceva în afara unei uriaşe bule speculative”.

Totuşi, aprecierea extraordinară trăită de Bitcoin în 2017 este de necontestat. Cine şi-ar fi imaginat în urmă cu câţiva ani că va ajunge peste IBM, Boeing, Disney sau Mastercard?

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HahaHaha
1
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...