Loading Posts...

Bitcoin simte amenințarea Bitcoin Cash

În urmă cu câteva zile s-a încheiat semnalizarea pentru BIP91 și toată lumea a răsuflat ușurată. A trecut primul obstacol pentru evitarea divizării rețelei, anunță Bitcoinist.com.

Însă povestea nu se termină aici. La 1 august Bitcoinul se poate diviza, datorită unei bifurcări hard (UAHF).

Așa cum Gazeta Bitcoin a mai anunțat, unele exchange-uri au început deja să listeze o nouă criptomonedă – Bitcoin Cash.

Ce este bifurcarea?

Propunerea pentru BIP91 a fost lansată în mai, ca o soluție pentru dezbaterile despre dimensiunea blocurilor. Un număr semnificativ de companii au fost de acord cu această idee, în cadrul Agreementului de la New York. Era nevoie ca 80% din puterea de hash a rețelei să susțină această propunere, pentru a se evita bifurcarea soft care era planificată de developerii de la Bitcoin Core pentru 1 august 2017.

Susținere de 80% a existat, însă riscurile nu au dispărut complet. În luna aprilie compania Bitmain a dezvoltat un plan de rezervă care consta într-o bifurcare hard. Aceasta ar avea loc în cazul în care UASF ar reprezenta un pericol pentru Bitcoin după implementare.

Ce urmează acum?

Un grup de dezvoltatori care sunt adepți ai blocurilor cu mărime mai mare (2MB) a propus un protocol nou, Bitcoin ABC, în cadrul întâlnirii Future of Bitcoin. Acesta reprezintă propriu-zis planul pentru UAHF și nu mai este controlat de Bitmain.

Dacă se va implementa acest update pe 1 august, Blockchain-ul se va rupe și vom avea pe piață două monede digitale diferite – Bitcoin și Bitcoin Cash (BCC).

Ce vom avea în portofele?

Utilizatorii vor avea în continuare monedele Bitcoin deținute anterior, însă vor vedea și un disponibil, în aceeași cantitate, de Bitcoin Cash. Cheile private vor putea fi folosite atât pentru tranzacțiile cu Bitcoin din lanțul original, cât și pentru BCC.

Este posibil să fie necesar și un client software nou pentru BCC, dacă portofelul actual nu recunoaște noua monedă. Aceeași problemă va fi și la exchange-uri, astfel încât probabil unii clienți vor apela la alte platforme pentru schimburile valutare.

Care este problema dacă avem de două ori mai mulți bani în portofele?

În realitate nu avem de două ori mai mulți bani. Este aceeași cantitate disponibilă, doar că este afișată în două criptovalute diferite. Valoarea fiecăreia poate varia destul de mult.

Există șanse ca investitorii să fie speriați de divizarea rețelei și din această cauză să fie afectate cotațiile ambelor monede Bitcoin. Însă, cel mai probabil, o majoritate a comunității va adera la una din cele două tipuri de criptomonedă și în această situație cealaltă monedă va deveni un altcoin minor.

Coinbase a anunțat deja că nu va lista BCC pe platforma de tranzacții. Desigur, unii utilizatori au fost deranjați de situație, dar și-au mutat fondurile în altă parte.

Bitmain a declarat că va susține SegWit2x, dar nu exclude posibilitatea de a adera și la BCC în viitor, în funcție de cum va evolua situația pe piață.

Se pare că există deja o majoritate care este de partea Bitcoinului original. Însă, dacă există și posibilitatea de a deține câțiva BCC fără a depune niciun efort, de ce să nu profităm?

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...