Loading Posts...

Bitcoin se îndreaptă spre 10.000$

Conform unui sondaj efectuat de CNBC, cei mai mulţi oameni cred că Bitcoin va trece de 10.000$.

Speculaţiile optimiste despre Bitcoin sunt din ce în ce mai dese în ultimele săptămâni. Şi asta datorită creşterii spectaculoase a popularitătii monedei de la ceea ce era considerat un eşec colosal. Este vorba de declinul de la 5000$ la 3000$, urmat apoi de aprecierea abruptă la 6000$. Miliardarul Michael Novogratz afirma săptămâna trecută că am putea asista la o ascensiune a criptomonedei până la 10.000$ în următoarele luni. Desigur, remarca acestuia a stârnit un nou val de investiţii.

Conform Bitcoinist.com, un sondaj realizat recent de CNBC relevă că 49% din cei 23.118 de intervievaţi cred că Bitcoin va atinge valoarea de 10.000$ dar o va şi depăşi. 35% au ales varianta de răspuns “Jamie Dimon are dreptate, o să plătiţi scump investiţia”. Restul de 16% consideră că moneda digitală va oscila între 6000$ şi 8000$.

Manipulări de preţ şi adopţia tehnologiei

Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan a contribuit din plin la declinul anterior. El a spus despre Bitcoin că este o înşelăciune, iar afirmaţiile acestuia au coincis cu închiderea exchange-urilor din China de către guvern.

Dimon a transmis către CNBC:

“Bitcoin poate valora atât cât sunt oamenii dispuşi să platească. Sincer, cred că sunt şanse mari ca mulţi dintre cumpărători să se dea mari, cu gândul că poate vor mai cumpăra şi alţii iar ei vor ieşi pe plus”.

Surprinzător este că declaraţiile acestuia vin într-o perioadă în care JPMorgan se orientează spre tehnologia crypto, compania lansând o platformă bazată pe Blockchain.

Poate valora moneda mai mult de 10.000$?

Dacă vorbim de estimări de preţ, sumele propuse de CNBC sunt unele ponderate.

De exemplu, Mark Yusko – fondator şi CIO al Morgan Creek Capital Management – a postat pe Twitter că estimează pe termen lung un preţ de 1 milion USD pentru 1 BTC. Nu este însă prima predicţie de preţ astronomic. Deşi presupunerea lui Yusko se referă la un viitor îndepărtat, ea demonstrează practic potenţialul imens al monedei digitale, din care până acum am văzut doar o mică parte.

Mark Yusko a postat ulterior pe Twitter că valoarea de 1 milion USD ar fi în varianta cea mai optimistă, dar în realitate crede mai degrabă că moneda va ajunge la 500.000$:

“Estimarea pe termen lung reprezintă cel mai optimist scenariu. 500.000$ reprezintă însă un scenariu mai adecvat şi mult mai probabil”.

Care credeţi că este preţul corect pentru un Bitcoin? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...