Loading Posts...

Bitcoin se devalorizează și atinge un nou minim al ultimelor săptămâni

Prețul Bitcoin a coborât sub 4000$, determinând noi pierderi pentru traderi. Este un minim al deprecierii din ultimele 3 săptămâni, anunță CoinTelegraph. Asistăm la o scădere de 38% de la recordul de 5000$. La ora redactării articolului, prețul criptomonedei este de 3115$.

Motivele declinului

Există mai mulți factori posibili care au stat în spatele scăderii. Unul dintre motive îl constituie guvernul chinez, prin intențiile sale de a interzice ICO-urile și activitățile exchange-urilor. Deși nu a fost dată o ordonanță în acest sens, zvonurile sunt tot mai numeroase.

Charlie Lee, fondatorul Litecoin a scris recent pe Twitter despre această situație. El este fratele lui Bobby Lee, CEO-ul exchange-ului chinezesc BTCC. Din această cauză, mulți sunt de părere că deține informații interne ale guvernului referitoare la măsurile care se vor lua față de exchange-uri. Când criticii au arătat cu degetul spre exchange-urile rivale OKCoin și Huobi, care au declarat că nu își vor întrerupe activitatea, Lee a transmis ironic pe Twitter:

“OKCoin și Huobi se vor întâlni mâine cu autoritățile. S-ar putea să se întristeze în curând 😞”

Alt motiv posibil al prăbușirii prețurilor este critica intensă adusă Bitcoinului de CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon. Acesta a spus că Bitcoin este o înșelăciune și că ar concedia pe orice angajat care ar efectua tranzacții cu criptomoneda de pe conturile companiei.

Argumente contra

Totuși, există posibilitatea ca și în situația în care statul Asiatic ar lua măsuri pe piața exchange-urilor, efectul să fie unul minor pe termen lung. Piața tranzacțiilor extrabursiere va înregistra probabil creșteri și în continuare. În plus, China realizează un procent mult mai mic decât în trecut, când vine vorba de din volumul tranzacționat la nivel global.

Comentariile negative ale lui Dimon față de Buitcoin nu sunt o surpriză, întrucât dacă moneda digitală ajunge în mainstream, probabil că Dimon va rămâne fără job.

Unii utilizatori de pe subreddit-ul /r/bitcoinmarkets cred că asistăm doar la o corecție tehnică. Prețul a atins un prag psihologic, cel de 5000$, determinând profituri substanțiale pentru mulți oameni. Este important să ne reamintim că nimic nu poate merge înainte la infinit, iar uneori corecțiile sunt sănătoase pe termen lung.

Unii cred că Bitcoinul va ajnge chiar la 3000$, apoi va urma o altă creștere abruptă până la 4000$. Până atunci, putem afirma că piața taurilor se va instala complet doar dacă se va depăși cotația de 4400$.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

5
SadSad
2
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...