Loading Posts...

Bitcoin se apreciază cu 20% după ce CBOE a lansat Bitcoin futures

La trei ore după lansarea Bitcoin futures, site-ul și platforma online a Chicago Board Options Exchange (CBOE) au devenit inaccesibile, datorită fluxului enorm de cereri.

Conform jurnalistului don Tokyo Yuji Nakamura, citat de CryptoCoinsNews.com, s-au procesat tranzacții în valoare de 401.600$ în primele 20 de minute, prin intermediul Bitcoin futures.

tranzactii_bitcoin_futures

Se estimează că miliarde de dolari vor mai intra pe piața Bitcoin

Mai devreme în 2017, la scurt timp după începerea activității, agenția americană Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) a aprobat contractele derivate cu Bitcoin. Gazeta Bitcoin vă informa la vremea respectivă că  prima platformă de pe această nișă a fost LedgerX. În săptămâna lansării a fost rulată o sumă de 1 mil. USD.

O situație similară a avut loc și în cazul CBOE în primele ore după listarea Bitcoin futures. Cererea neașteptat de mare și cantitățile tranzacționate atât de investitorii instituționali, cât și de traderii din domeniul financiar tradițional au dus la picarea platformeri pentru un scurt timp.

În săptămânile următoare se estimează că pe piața de Bitcoin vor vărsa sume enorme atât investitorii instituționali, cât și firmele de investiții. Și dat fiind faptul că în fondurile hedge majore sunt limitate investițiile sub o valoare de câteva sute de milioane de dolari, este probabil ca pe termen scurt câteva miliarde să fie investite în Bitcoin.

Luna trecută, mai mulți analiști și-au exprimat îngrijorarea față de posibila scădere a prețului, datorită Bitcoin futures.

Totuși, până acum nu s-a întâmplat așa ceva, investitorii plătind sume colosale pentru a investi în Bitcoin. În prezent moneda înregistrează o creștere de 20% de la lansara noilor contracte. XBT și F8 – cele două tipuri de contracte Bitcoin futures listate de CBOE – se tranzacționează la peste 18.210$, un preț cu aproape 2000$ mai mare decât la restul exchange-urilor.

pret_bitcoin_futures

Predicții pe termen mediu și lung

Ținând cont de performanța înregistrată de noile contracte, cererea de Bitcoin va crește exponențial.

Gwen Dwyer, șeful de dezvoltare de la BitMEX, și Nikolaos Panigirtzoglou, strategist al pieței globale în cadrul JPMorgan, au transmis că introducerea de Bitcoin Futures pe piața financiară mondială va întări Bitcoin privit ca un reprezentant al clasei de active majore, prin creșterea lichidităților și prin stabilizarea pieței.

“Introducerea de Bitcoin futures are potenţialul de a transforma criptovalutele într-o clasă a activelor în dezvoltare. Valoarea noii clase de active depinde de gradul de adopție în vederea stocării de averi și de acceptarea ei ca o metodă de plată. În comparație cu alte tipuri de stocare a averilor, cum ar fi aurul, criptovalutele au potențial de a crește în continuare”, a spus Panigirtzoglou.

Pe 18 decembrie, un alt exchange major – CME Group – care este totodată al doilea ca mărime după CBOE, va lansa de asemenea Bitcoin futures. Mai multe fonduri hedge, inclusiv Man Group – cotat la 95 mld. USD – au anunțat deja că vor să investească pe parcursul săptămânilor următoare în Bitcoin, după mișcarea demarată de CME.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
WowWow
2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...