Loading Posts...

Bitcoin s-a apreciat până la 4400$! NEO a crescut cu 15%

Prețul Bitcoin își revine în sfârșit după impactul dezastruos pe care l-au avut Jamie Dimon și situația din China asupra lui. Pe parcursul zilei de ieri, moneda a depășit 4400$. Conform CoinTelegraph, este cea mai mare valoare înregistrată de pe 9 septembrie și până în prezent.

Evenimentul se manifestă iarăşi, după ce şi în ultima săptămână din septembrie preţul a crescut cu aproape 1000$ în decurs de câteva zile.

Poziţia autorităţilor din China, dar şi comentariile negative ale lui Jamie Dimon – CEO al JPMorgan – au contribuit masiv la declinul pieţei crypto în toată lumea.

În aceste condiţii, investitorii chinezi s-au raliat în căutarea unor alternative pentru a contrinua tradingul, iar unele nume cu rezonanţă au venit în sprijinul Bitcoinului. De exemplu, Patrick Byrne, CEO al companiei Overstock, a demontat afirmaţiile lui Dimon, spunând:

“Să ne amintim că în urmă cu un an Jamie Dimon a scris într-o adresă trimisă acţionarilor că “acesta (n.r. Bitcoinul) o să ne ia pâinea de la gură”. S-a speriat de moarte. Cred că ei au crezut că pot eclipsa Bitcoinul, iar acum realizează că nu au această putere”.

În timp ce temerile, incertitudinea şi dubiile dispar, o altă creştere a avut loc dumincă. Totul s-a datorat rezultatelor referendumului “ilegal” din Spania, unde 90% din alegători au votat pentru independenţa Cataloniei.

Impactul evenimentului asupra criptomonedei este mediatizat intens, inclusiv Forbes susţinând această idee (detalii aici). Totuşi, în condiţiile în care nu există dovezi concludente în acest sens, unii comentatori ai fenomenului crypto, cum ar fi WhalePanda, sunt sceptici.

Între timp, NEO s-a opus luni curentului negativ care predomină asupra altcoinilor, afişând o creştere de 15% în ultimele 24h.

Moneda a primit recent suport din partea caselor de schimb valutar din Coreea de Sud, odată cu represaliile guvernului chinez asupra ICO-urilor.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...