Loading Posts...

Bitcoin reușește să recupereze 1000$ după scăderea drastică prin care a trecut

Prețul Bitcoin a crescut cu peste o treime de la valoarea minimă înregistrată săptămâna trecută. CNBC anunță că traderii au reușit să depăsească panica determinată mișcările guvernului din China. Aceștia au înțeles că statul asiatic nu mai are puterea de a domina piața.

Săptămâna trecută, criptomoneda scăzuse la un minim de 2965$, aceasta fiind și cea mai mică valoare din luna august și până astăzi. Pe parcursul săptămânii trecute, declinul a fost de 14.7%.

Ieri însă s-a înregistrat o creștere masivă de 34%, iar moneda digitală a atins cotația de 4002.83$. Totuși, este cu încă 1000$ în spatele valorii record de 5000$ pe care a avut-o în trecut.

Scăderea recentă a avut mai multe cauze. Câteva exchange-uri mari din China au anunțat că vor închide porțile până la sfârșitul lunii, fiind obligate de autoritățile locale. Tot autoritățile locale au fost cele care au interzis și ICO-urile.

O altă lovitură pentru Bitcoin a fost declarația CEO-ului JPMorgan, Jamie Dimon, care a spus că moneda este o înșelătorie și a comparat hype-ul din jurul criptovalutelor cu mania pentru lalele din secolul al XVII-lea.

Piaţa îşi revine însă, mulţumită investitorilor care trec uşor-uşor peste şocul iniţial şi realizează că statul asiatic nu mai reprezintă un pol al puterii.

“Piaţa realizează că nu mai contează ce se întâmplă în China, iar exchange-urile de acolo nu mai sunt dominante din punct de vedere al cantităţilor tranzacţionate. Toate acestea sunt coroborate cu lichidităţile deţinute de jucătorii din Japonia, Coreea de Sud şi Europa care aduc un impuls puternic pentru următorul ciclu al taurilor”, declară pentru CNBC Aurelien Menant, fondator şi CEO al casei de exchange din Hong Kong Gatecoin. “Este de asemenea important să ţinem minte că represiunile iniţiate de China aveau drept ţintă exchange-urile locale care nu se conformau legilor fiscale din ţară, tehnologiile Bitcoin şi Blockchain nefiind vizate”.

În pofida deprecierii recente, criptomoneda se bucură în continuare de succes în 2017. Preţul este acum cu 302% mai mare faţă de începutul anului.

Charles Hayter, fondatorul site-ului CryptoCompare, a transmis către CNBC că este încă neclar dacă mişcările autorităţilor din China se vor concretiza cu o interdicţie deplină şi permanentă a valutelor virtuale:

“În urmă cu câteva luni piaţa era dominată de tauri, în timp ce casele de exchange din China treceau printr-o perioadă de implementare a cadrului legal. În aceste condiţii, Japonia a preluat ştafeta. Piaţa merge înainte şi realizează că şocul preţurilor a fost extrem şi chinuitor”.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...