Loading Posts...

Bitcoin poate depăşi market cap-ul Apple până în 2022

bitcoin_vs_apple

Un analist care a prevăzut anterior că Bitcoin va ajunge la 5000$ în 2017 lansează o noi predicţii. Acesta crede că în cinci ani Bitcoin va surclasa market cap-ul Apple, care este cotat la 800 miliarde USD.

În vară, analistul Ronnie Moas a prezis că preţul Bitcoin va ajunge la 5000$ în câteva luni. La acea vreme moneda valora 2600$. Moas, care este şi fondatorul companiei Standpoint Research, estimează acum că piaţa crypto va valora 2 bilioane USD în câţiva ani, iar Bitcoin va fi cotat la peste 50.000$.

CryptoCoinsNews citează că în cadrul unui interviu acordat către CNBC Moas a atras atenţia asupra aurului, bursei, obligaţiunilor şi banilor fiat, a căror valoare totală se ridică la 200 bilioane USD. Analistul crede că toate vor păli în faţa Bitcoin

“Nu mă încântă ideea să-mi investesc banii în niciuna din aceste opţiuni. Dacă 1% din cei 200 bilioane USD ar intra pe piaţa crypto în următorii 10 ani, vom asista la o piaţă de 2 bilioane de dolari, de 12 ori mai mult decât este evaluată astăzi. Iar preţul Bitcoin va trece de 50.000$.

Avem la dispoziţie o extraordinară ecuaţie de cerere-ofertă. În câţiva ani ne vom afla în situaţia în care 200 de milioane de oameni din toată lumea vor încerca să împartă câteva milioane de monede Bitcoin. De aici, preţul poate ajunge la 50.000$ – 1 bilion USD, ceea ce ar însemna mai puţin de 15% din valoarea aurului”.

Moas a fost întrebat ce părere are de criticile aduse criptomonedei de Jamie Dimon şi de miliardarul saudit Alwaleed bin Talal. Dacă CEO-ul JPMorgan a spus că Bitcoin este o “înşelăciune”, prinţul arab a spus că moneda digitală va suferi o “implozie”.

Conform analistului, aceste critici sunt determinate de bănci, care se simt ameninţate de Bitcoin.

“Nu mă aştept ca astfel de oameni să iasă în faţă şi să recomande cuiva să cumpere Bitcoin, deoarece le-ar periclita afacerile”, a adăugat Moas.

Monedele din Top 20 dețin împreună 90% din piață

Acesta a mers mai departe şi a transmis că 95% din cele peste 1000 de criptovalute sunt scam-uri şi operaţiuni pump-and-dump, similare bulei dot-com din anii ’90. Moas se concentrează doar pe monedele digitale din Top 20, care deţin împreună peste 90% din tot market cap-ul pieţei crypto. La ora redactării articolului, întreaga piaţă crypto este cotată la 165 miliarde USD, conform datelor oferite de Coinmarketcap.

În final, Moas a mai adăugat:

“Oamenii ar trebui să ia lucrurile în serios. Recent, Bitcoin a egalat Goldman Sachs. Peste cinci ani va avea aceeaşi valoare ca Apple, companie cu un market cap de 800 miliarde de dolari”.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

5
HeartHeart
1
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...