Loading Posts...

Bitcoin Pizza Day 2018: comunitatea sărbătorește o comandă care valorează acum 82 milioane de dolari

bitcoin_pizza_day

Bitcoinerii din toată lumea sărbătoresc astăzi pentru a opta oară “Bitcoin Pizza Day”. Cum Bitcoin valorează aproximativ 8200$, cele două pizza legendare comandate în 2010 ar costa acum 82.8 mil. USD.

Acompaniată prin tradiție de diverse evenimente în social media, campanii de giveaway din partea companiilor crypto și consum sporit de pizza, Bitcoin Pizza Day comemorează ziua de 22 mai 2010 – când un utilizator de Bitcoin a efectuat prima achiziție cu criptomoneda, cumpărând pizza.

La acea dată, Bitcoin costa 0.004$, adică Laszlo Hanyecz a plătit pe cele două pizza de la Papa John 41$ (10.000 BTC).

Această ceremonie repetată an de an, care serbează tranzacția de tristă amintire pentru Hanyecz, a câștigat extrem de mulți admiratori. Comentatorii au spus ulterior că fără acest pionier, Bitcoin nu ar fi ajuns unde se află acum.

“Voi plăti 10.000 Bitcoin pentru două pizza… cum ar fi două mari ca să îmi rămână ceva și pentru a doua zi. Îmi place să mai am niște pizza din care să ciugulesc mai încolo”, a scris Hanyecz pe BitcoinTalk în 2010, în tentativa de a găsi suport pentru tranzacție. Celebra postare continuă cu:

“Poți face chiar tu pizza și să mi-o aduci acasă sau o poți comanda prin catering, dar ce vreau este să primesc mâncare la schimb cu Bitcoin, să nu o prepar eu, ca și cum ai comanda o farfurie cu micul dejun la un hotel sau ceva de genul unde îți aduc ceva să mănânci și ești fericit!”. Thread-ul original de pe BitcoinTalk poate fi găsit aici.

Comentariile ulterioare l-au întrebat pe Hanyecz cum se simte că a mâncat o pizza de 2600$ sau cum ar fi când ar ajunge “prima pizza de un milion de dolari din lume”.

Anul acesta unele exchange-uri ca BTCC au oferit unele discounturi cu ocazia pizza day.

Între timp, fabricantul francez de portofele hardware Ledger a lansat o ediție limitată cu această ocazie.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...