Loading Posts...

Bitcoin pentru începători: ce portofel hardware folosim

ce_portofel_hardware_folosim

O parte a kitului crypto pentru începători, portofelele hardware sunt niște dispozitive de înaltă siguranță pentru depozitarea monedelor digitale. Ele au crescut în popularitate odată cu boom-ul Bitcoin. Există o mulțime de modele pe piață, iar începătorii – pe bună dreptate – se pot întreba care este cel mai bun și dacă au nevoie de așa ceva. Gazeta Bitcoin vine în ajutorul tuturor utilizatorilor noi cu acest articol!

Citește și Sfaturi pentru utilizatorii începători și medii din lumea crypto

Adevărații hodl-eri folosesc portofele hardware

Trezor și Ledger sunt doi dintre fabricanți de top de portofele hardware și au reușit să se afirme în industria “stocării la rece”. Ambele companii oferă mai multe modele, care răspund cererii pentru dispozitive de stocare offline, și care au o interfața prietenoasă cu utilizatorul, oferind în același timp și siguranță. Nu există portofele 100% sigure în fața unui atac, dar cele de tip hardware se apropie mult de acest procent, mai ales dacă sunt cumpărate direct de la producător sau de la un distribuitor autorizat. Cheltuirea unei sume de aproximativ 100$ pentru securizarea fondurilor crypto este o investiție bună, mai ales dacă luăm în calcul faptul că respectivele fonduri au potențial de a-și spori valoarea.

Iar dacă vă gândiți că suma este totuși prea mare, există și variante de buget. Nimic nu vă poate împiedica să vă instalați un portofel pe un stick USB, sau chiar pe două, ca să fiți mai siguri, iar apoi să le criptați. Altă variantă ar fi să apelați la un smartphone vechi, care stă degeaba prin casă, și să instalați pe el un portofel. Voila, aveți un nou dispozitiv de stocare la rece. Trebuie doar să vă notați seed-ul de recuperare a parolei și să țineți în continuare telefonul offline.

Pentru cei deciși să achiziționeze un dispozitiv dedicat, mai jos există o listă a celor mai populare portofele hardware de pe piață.

Trezor

Motto-ul Trezor este “primul și cel mai sigur portofel hardware”. Aceste dispozitive sunt foarte apreciate de hodleri. Disponibil în variante de alb și negru, portofelul Trezor costă aproximativ 109$ și permite stocarea mai multor criptovalute, printre care BTC, BCH, LTC, DASH, and ZEC. Dispozitivul este robust și rezistent la apă. Este prevăzut cu un display mic, care afișează detaliile tranzacțiilor și oferă autentificare în doi pași, un manager de parole precum și alte caracteristici.

Ledger Nano S

Nano S by Ledger este un dispozitiv suplu și ușor, care poate păstra Bitcoin, Ethereum sau alte criptovalute. Și acest portofel este foarte apreciat în comunitatea crypto. Recent, compania a anunțat cu fast vânzarea a un milion de portofele. Nano S are un mic display OLED și este prevăzut cu butoane laterale care sunt utilizate pentru tranzacții. Cei interesați de o achiziție trebuie să aibă răbdare, întrucât următoarele dispozitive vor fi livrate abia la finalul lui martie.

Ledger Blue este un alt produs al aceleiași companii și este destinat corporațiilor. Acesta are un ecran mai mare, oferă securitate sporită și costă 330$. Nici acest portofel nu poate fi achiziționat momentan, iar compania nu a anunțat data la care va relua comenzile.

Keep Key

Chiar dacă nu se bucură de aceeași popularitate ca Ledger sau Trezor, portofelul Keep Key este o variantă de încredere. Permite stocarea de Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Doge și DASH, urmând să fie adăugate criptovalute noi. Oferă posibilitatea preschimbării criptomonedelor. Prețul este de 129$, iar dispozitivul este disponibil doar pe comandă.

Bitlox

Bitlox este un portofel diferit față de celelalte. În locul conexiunii la laptop printr-un cablu USB, acesta folosește doar Bluetooth. Pot fi stocate doar fondurile în Bitcoin, iar prețul de pornire este de 98$. Compania a declarat că va fi adăugat, în curând, și suport pentru altcoini.

Digital Bitbox

Portofelul Digital Bitbox este un dispozitiv minuscul, neprevăzut cu display. Utilizează un card micro SD, este compatibil cu TOR și cu sistemul de operare Tails, oferind posibilitatea autentificării în doi pași. Compania producătoare este din Elveția, iar portofelul este prevăzut cu o multitudine de funcții pentru o securitate maximă. Fiind atât de mic, aveți gijă să nu-l pierdeți.

Toate portofelele de mai sus au fost testate și apreciate de milioane de utilizatori. A nu se înțelege că pe piață nu există și alte variante, cel puțin la fel de sigure. Cel mai important lucru este să depozitați majoritatea fondurilor crypto pe dispozitive unde aveți control asupra cheilor private. Abia atunci puteți spune că v-ați câștigat libertatea financiară.

Care este portofelul hardware pe care îl utilizezi? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...