Loading Posts...

Bitcoin nu va fi legalizat “niciodată” în Rusia

Ministerul rus de comunicare şi mass media a transmis că statul slav nu va permite niciodată legalizarea criptovalutelor, inclusiv Bitcoin.

Ministerul rus de comunicare şi mass media a transmis că statul slav nu va permite niciodată legalizarea criptovalutelor, inclusiv Bitcoin.

În cadrul unui comunicat de presă, ministrul Nikolai Nikiforov a declarat luni că Rusia nu va considera sub nicio formă încadrarea Bitcoin cu forme legale, numind moneda digitală drept un “proiect extern”, citează CryptoCoinsNews.com.

Conform agenţiei TASS, cea mai mare agenţie de ştiri a statului, Nikiforov a transmis:

“Deoarece utilizează tehnologia Blockchain, Bitcoin este un proiect extern, iar legea din Rusia nu va considera niciodată Bitcoin ca pe o entitate legală sub juridicţia Federaţiei Ruse”.

Oficialul a mai adăugat că guvernul este deschis însă la criptomonedele apărute din ICO-uri şi la tehnologia Blockchain: “Cred că este foarte posibil să folosim tehnologia Blockchain şi diverse monede digitale”.

La finalul lui 2015, Nikiforov declara însă că este necesară “explorarea şi utilizarea tehnologiei Blockchain pentru interesele publice”. La acea vreme, ministrul susţinea că inovarea poate ajuta atât economia naţională, cât şi “relaţiile dintre stat şi cetăţeni”.

Aversiunea lui Nikiforov faţă de Bitcoin nu l-a împiedicat pe acesta să dezvăluie intenţiile Rusiei de a emite o criptomonedă proprie, numită CriptoRublă. Aceasta va fi dezvoltată şi lansată în curând, a mai adăugat ministrul în urma unei întâlniri care a avut loc luna trecută între reprezentanţii de la Moscova şi preşedintele Vladimir Putin.

În timp ce autorităţile ruseşti au declarat război la adresa monedelor descentralizate, ICO-urile şi tehnologia Blockchain nu par vizate. La finalul lunii octombrie, Putin a ordonat miniştrilor să dezvolte un cadru de reglementare pentru initial coin offerings (ICO-uri) şi pentru activităţile de minerit. Săptămâna trecută, un oficial al băncii centrale şi-a manifestat susţinerea pentru ICO-uri, subliniind “potenţialul uriaş” al acestora de care pot profita start-up-urile.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HahaHaha
0
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...