Loading Posts...

Bitcoin nu are rival în al treilea trimestru din 2017

Bitcoin este criptovaluta care a impresionat cel mai mult în ultimele trei luni. Altcoinii, inclusiv Ethereum sau Ripple, au oferit doar o replică palidă.

Dacă ne uităm la market cap-urile primelor cinci monede digitale, se observă că Bitcoin a luat-o cu mult înainte oricărui competitor, în ultimele trei luni. Prețul Bitcoin a crescut cu 74% în acest trimestru, în pofida bifurcării hard prin care a trecut, anunță CoinTelegraph.

Altcoinii pălesc în comparație cu Bitcoin

În condițiile în care principala valută digitală a înregistrat o creștere de aproape 75%, depășind dificultățile momentului în care a avut loc și o bifurcare hard (BCH), este interesant de observat cum celelalte criptovalute se vor înclina în fața Bitcoinului. Este de asemenea de luat în seamă și faptul că Bitcoin Cash – valuta apăruta în urma respectivei bifurcări – nici măcar nu intră în Top 5.

Creșterea înregistrată de Ethereum este aproape neglijabilă, dacă ne referim la așteptările pe care le avem de la valutele digitale în general. Prețul monedei Ether s-a apreciat cu doar 8%, de la 282$ la 302$.

Ripple a intrat în declin, după ce a fost top performer în primele două trimestere din 2017. Altcoinul a scăzut de la 0.26$ la 0.19$ pentru o unitate, în descreștere cu 26.9%.

Litecoin s-a descurcat cel mai bine dintre primii cinci altcoini, înregistrând o apreciere de 36.5% (Bitcoin Cash nu a fost luat în considerare). Astfel, prețul acestei criptomonede a crescut de la 40$ la 55$.

În al treilea trimestru din an s-a observat per ansamblu o depreciere a altcoinilor. Dacă în al doilea trimestru altcoinii erau pe val, cu Ethereum înregistrând creșteri de 500%, în ultimele trei luni se pare că investitorii și-au întors privirile spre Bitcoin. Și asta în ciuda tuturor turbulențelor din piață.

O perioadă plină de evenimente pentru Bitcoin

Bitcoin s-a confruntat cu multe obstacole în ultima perioadă, dar și cu momente fericite. În august a avut loc o corecție mică de preț, dar în cele din urmă s-a dovedit a fi un eveniment neglijabil.

După ce a atins prețul record de 5000$, moneda a fost afectată de decizia Chinei de a scoate în afara legii atât ICO-urile cât și casele de schimb valutar.

Totuși, Bitcoin a dat dovadă de elasticitate, reușind să depășească toate situațiile dificile trezind și mai mult interes din partea investitorilor.

Boom-ul altcoinilor a ajutat Bitcoin

Aparent, ascensiunea fulminantă a altcoinilor în cel de-al doilea trimestru din 2017 a condus în cele din urmă investitorii spre a se orienta în prezent către Bitcoin.

“Altcoinii prezentau riscuri, oamenii au considerat că erau supraevaluați și s-au întors la Bitcoin, acesta având capacitate mai mare de a stoca valori”, a declarat Charlie Hayter, CEO al site-ului de analiză CryptoCompare.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...