Loading Posts...

Bitcoin Gold s-a lansat oficial

bitcoin_gold_lansare_oficiala

După câteva emoţii, bifurcarea Bitcoin Gold este live.

Developerii proiectului au publicat astăzi softul aferent noii criptomonede şi au pus la dispoziţie codul pe GitHub. Având ca scop principal rezistenţa la ASIC-uri, proiectul trebuia să se lanseze ieri, la câteva săptămâni după bifurcarea iniţială.

Lansarea s-a petrecut după o perioadă destul de lungă de development şi a fost precedată de Bitcoin Cash. Bitcoin Gold este cea mai recentă bifurcare de tip airdrop a lanţului original Bitcoin, noile criptomonede fiind distribuite tuturor deţinătorilor de BTC.

Minatul criptovalutei a început, mai multe pool-uri lucrând deja pe noul lanţ. Mai multe probleme a întâmpinat însă distribuirea softului.

Pe canalele oficiale de comunicare ale proiectului s-a precizat că mai mulţi utilizatori au avut dificultăţi în conectarea nodurilor proprii la celelalte computere ale reţelei. Unii utilizatori s-au plâns că au primit spam-uri care conţineau linkuri false (posibil malware) către clienţii software.

Aşa cum era de aşteptat, interesul asupra lansării a crescut, iar anterior lansării mai multe exchange-uri au listat preţuri estimate pentru monedele Bitcoin Gold. Preţurile au fost marcate de volatilitate în ultimele zile, depăşindu-se cotaţia de 500$ pentru o unitate.

La ora redactării articolului, pe CoinMarketCap 1 BTG este listat la 262.04, în scădere cu 22.57% faţă de ultimele 24h.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...