Loading Posts...

Bitcoin câștigă teren în România

bitcoin_castiga_teren_in_romania

Cererea de Bitcoin crește și în România, unde există un ecosistem foarte dezvoltat. Conform datelor oferite de Coin Dance, cantitățile tranzacționate în țara noastră prin platforma LocalBitcoins au crescut constant în ultimele 18 luni.

Același lucru s-a întâmplat și cu alte exchange-uri locale, cum ar fi CoinFlux. Compania a declarat că, din decembrie 2015, de când s-a lansat, a rulat 23.8 mil. USD.

Fondat de Vlad Nistor, CoinFlux permite achiziția și vânzarea de Bitcoin, Ether, Litecoin și Ethereum Classic.

“În ultimul trimestru, cele mai multe tranzacții au fost cele cu Bitcoin (89%), dar am observat că există interes și pentru celelalte valute, în special pentru Ether”, a transmis Nistor către BitcoinMagazine.com. „Până acum ne-am concentrat activitatea la nivel local. […] Avem însă o strategie prin care dorim să ne extindem și în alte state din Uniunea Europeană”.

Nistor a discutat și despre statutul legal al valutelor digitale în România, specificând că autoritățile le privesc circumspect: „BNR are rezerve în privința Bitcoin, similar Băncii Centrale Europene. Cred că este o poziție rezonabilă, dacă ne gândim că este singura autoritate din țară care poate emite monedă. Au fost emise mai multe comunicate referitoare la criptovalute, subliniind că nu vor permite ca produsele cu grad ridicat de risc să afecteze clienții din sectorul bancar”.

Și, în condițiile în care cererea de Bitcoin crește în toată țara, același lucru se întâmplă și cu ecosistemul local. În martie 2017, Bitcoin România anunța un parteneriat cu Smith & Smith, iar ca urmare bitcoinerii au putut achiziționa ulterior Moneda Internetului de la cele peste 70 de locații pe care operatorul le deține la nivel local. Prin intermediul acestui nou serviciu, clienții pot depune și retrage bani în schimbul criptomonedelor, fără a mai apela la conturile bancare.

“Încă de la lansare am dorit să ușurăm tranzacțiile cu Bitcoin, atât din punct de vedere al timpului de procesare, cât și prin faptul că am fost aproape de clienți”, a comunicat George Rotariu, CEO-ul Bitcoin România. “Ne bucurăm de faptul că putem îmbunătăți serviciile disponibile pe platformă; pe lângă transferurile bancare rapide, pe lângă ATM-urile și terminalele din rețea, adăugăm acum și retrageri cash prin intermediul partenerului Smith & Smith. Contăm pe experiența și siguranța oferite de Smith & Smith și suntem siguri că va fi o colaborare de succes de ambele părți, din care vor avea de câștigat clienții”, a mai adăugat Rotariu la acea vreme.

“Apelând la orice agenție Smith & Smith, indiferent de locație, clienții din toată țara vor putea efectua tranzacții. Dat fiind că există agenții în peste 60 de orașe, oferim tuturor un acces facil la aceste servicii”.

În ultima perioadă se lansează tot mai multe start-up-uri pe plan local. Totdată, asistăm și la o creștere a numărului de antreprenori în domeniul Bitcoin. Pe lângă Bitcoin Romania și CoinFlux, Gazeta Bitcoin a scris recent și de alte companii noi care încearcă să aducă Bitcoin la îndemâna românilor, printre care LDV Crypto Bank, CoinBank sau BTCxChange.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...