Loading Posts...

Bitcoin Cash devine a treia criptovalută de pe piaţă

Pe 1 august Blockchain-ul Bitcoin s-a separat în două reţele distincte. În urma bifurcării a luat naştere o criptovalută nouă, numită Bitcoin Cash (BCH). Până la finalul zilei de ieri, cele două pool-uri care şi-au alocat resursele pentru noua monedă digitală minaseră în total 16 blocuri BCH.

Bitcoin Cash deţine al treilea market cap de pe piaţă 

Cu două zile în urmă am asistat la geneza noului tip de Bitcoin. Este un eveniment care va rămâne pentru totdeauna în istorie, întrucât oamenii au fost martori la separarea membrilor comunităţii în două grupuri cu viziuni diferite. De la bifurcare, preţul Bitcoinului a rămas stabil, la valori de 2700$. Între timp, BCH a fost tranzacţionat la preţuri de 475$ – 590$, depăşind market cap-ul Litecoinului. Exchange-urile au afişat preţuri foarte variate pentru noua monedă digitală. Conform News.Bitcoin.com, Bitcoin Cash a ajuns în timp record să deţină al treilea cel mai mare market cap de pe piaţă.

În prezent, 15 platforme acceptă tranzacţiile cu BCH, printre care se numără Bittrex, Kraken, Yobit şi ViaBTC. Pe 1 august mai multe exchange-uri japoneze au anunţat că vor accepta BCH peste câteva zile. Criptovaluta a înregistrat tranzacţii în valoare de 129 milioane de dolari în 24 de ore şi este pe locul 4 pe site-ul CoinMarketCap din punct de vedere al volumelor tranzacţionate. Până acum au fost disponibile parităţi între BCH şi Yuanul chinezesc, Dolarul american, Euro, Bitcoin şi chiar Dogecoin.

Misteriosul “MC Pool”

Pentru moment doar două pool-uri minează BCH. Pe lângă ViaBTC (care a fost în spatele creării noii criptovalute) a mai apărut un pool necunoscut. Tot ce se ştie despre acest pool misterios este că se numeşte MC Pool şi că a minat aproape jumătate din blocurile de până acum. Speculaţiile spun că este localizat în Hong Kong. Aceste blocuri sunt marcate cu adresa unei pensiuni destinată excursioniştilor 😊, numită Kwong Wah Mansion. Pentru moment, MC Pool găseşte majoritatea blocurilor noi, însă ambele pool-uri par că ar fi redus puterea de hash după 2 august.

Este greu de estimat ce putere de hash au cele două pool-uri, alături de ceilalţi mineri care lucrează individual. Există însă speculaţii conform cărora puterea de hash ar fi de 2% – 4% din cea dezvoltată de Bitcoin. Urmează în curând şi o ajustare a dificultăţii. Primul bloc minat a avut o dimensiune de aproape 2MB şi a conţinut peste 6000 de tranzacţii. Blocurile următoare au conţinut însă un număr substanţial mai mic de tranzacţii, iar dimensiunile au fost între câteva zeci şi câteva sute de KB.

Puiul a zburat din cuib, dar bătălia nu este câştigată

Pentru ambele Blockchain-uri tranziţia a fost lipsită de incidente. Scenariile apocaliptice nu au avut loc, reţeaua Bitcoin demonstrând că se poate bifurca fără apariţia haosului. Ambele părţi au informat în mod exemplar comunitatea, utilizatorii ştiind cum să administreze cele două criptovalute. S-a întâmplat chiar ca unii membri de pe threadurile rivale r/bitcoin şi r/btc să se felicite reciproc pentru despărţirea amiabilă. Pentru moment, cei care beneficiază de blocurile mici aşteaptă activarea Segwit, iar utilizatorii de blocuri mari au un protocol care permite minarea blocurilor cu dimensiuni de 8MB.

BCH mai are mult de luptat pentru a supravieţui, iar oamenii supraveghează îndeaproape situaţia. Trebuie determinat şi preţul corect întrucât exchange-urile îşi reiau activitatea şi mulţi utilizatori nu au efectuat deloc tranzacţii în ultimele două zile. Posesorii unora dintre portofele se află în imposibilitatea de a accesa fondurile în BCH, astfel că lichiditatea este destul de scăzută. Mai departe, când se va ajusta dificultatea, aceasta că scădea cu 20%, însă noua reţea are nevoie în continuare de o putere de hash mai mare pentru a putea funcţiona eficient. Momentan Bitcoin Cash lucrează extrem de încet, ceea ce înseamnă că nu este foarte profitabilă pentru mineri, iar tranzacţiile sunt procesate în intervale mai mari decât în mod obişnuit.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...