Loading Posts...

Bitcoin a scăzut sub 8000$ după ce Google a anunțat că va interzice toate reclamele crypto

google_interzice_reclamele_crypto

Bitcoin s-a depreciat cu 9% în urma comunicatului prin care Google informa că va interzice reclamele crypto. Facebook, al doilea furnizor de reclame din lume după Google, adoptase deja din ianuarie aceași măsură.

Google a postat miercuri un update referitor la politica serviciilor financiare pe care le oferă. Mesajul informa că din iunie 2018 vor fi restricționate reclamele la criptovalute.

După ce Facebook a luat aceeași măsură în ianuarie, Bitcoin s-a devalorizat cu 12%. Compania a declarat atunci că va interzice reclamele la produsele și serviciile “care sunt în mod frecvent asociate cu materialele promoționale care induc în eroare, cum ar fi opțiunile binare, ICO-urile și criptovalutele”.

Știrile negative nu s-au oprit acolo, întrucât tot atunci CFTC a trimis o citație către exchange-ul Bitfinex, iar SEC a închis un ICO, evenimente relatate și de Gazeta Bitcoin.

În pofida anunțului efectuat miercuri de Google, Brian Kelly – CEO-ul companiei de investiții BKCM – este de părere că decizia poate fi de bun augur pentru monedele digitale.

“Este un lucru bun pentru industrie. […] Nu va exista impact asupra prețurilor”, citează CNBC.

Kelly consideră că deprecierea actuală este determinată de temerile insuflate de reglementările globale.

“Vânzarea este influențată de teama că urmează noi interdicții în China. Eu cred că este doar o furtună într-un pahar cu apă, întrucât China încearcă încă din 2013 să interzică Bitcoin”.

chart_pret_bitcoin_martie_2018

Grafic volatilitate Bitcoin din ultima săptămână

Bitcoin a scăzut și săptămâna trecută de la 11.000$ la mai puțin de 9000$, după ce SEC a anunțat că va continua lupta cu ICO-urile, iar în paralel exchange-ul Binance a fost atacat de hackeri.

Anunțul Google nu a afectat doar prețul Bitcoin. Miercuri s-a depreciat și Ethereum cu 9%, tranzacțiile fiind realizate la prețuri de 627$. Aceeași soartă a avut-o și Ripple, care s-a devalorizat cu 8.6%, fiind tranzacționat la 0.72$.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...