Loading Posts...

BIP148 a fost activat ieri

Controversata propunere de rezolvare a problemelor de scalabilitate a fost activată ieri, anunţă CoinDesk.

Citește și BIP91 a fost activat; pericolul bifurcării încă nu a trecut

Bitcoin Improvement Proposal (BIP) 148, mult vehiculata bifurcare soft activată de utilizatori, a fost realizată la blocul 478.484. Mişcarea nu a stârnit valuri, mai ales ţinând cont că subiectul fierbinte de ieri a fost bifurcarea hard Bitcoin Cash.

Considerat uneori și ca un protest, BIP148 permite operatorilor de noduri să își arate nemulțumirea față de mineri, despre care cred că blochează update-urile importante de cod, atitudine manifestată prin neimplicarea minerilor la update-uri rețelei.

Astfel, BIP148 a devenit probabil cea mai controversată cale de activare a SegWit. Este o metodă care deși are o influență enormă, nu s-a bucurat niciodată de popularitate.

Dacă lucrurile ar fi luat altă întorsătură, utilizatorii, minerii și companiile care lucrează cu nodurile BIP148 ar fi început de acum două zile să respingă blocurile care nu au semnalizat pentru SegWit. Exista o șansă ca rețeaua să se rupă datorită acestei mișcări.

În prezent, temerile de o eventuală scindare a rețelei au dispărut. Mulțumită propunerii BIP91, pool-urile de minat au fost capabile să își unească forțele înainte de 1 august, realizând lock-in-ul pentru SegWit. Mulți dintre adepții UASF au afirmat însă că pool-urile au semnalat susținerea pentru SegWit deoarece doreau evitarea ruperii rețelei din motive politice.

Astfel, importanța activării BIP148 este mai degrabă simbolică, marcând evitarea ruperii rețelei.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HahaHaha
1
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...