Loading Posts...

Binance pune o recompensă de 250.000$ pe capul hackerilor

binance_hack_recompensa

Atacul de la Binance de săptămâna trecută, despre care Gazeta Bitcoin a scris aici, a stârnit panică în comunitate. Binance este unul dintre cele mai mari exchange-uri din lume din punct de vedere al sumelor tranzacționate zilnic. Datorită faptului că mulți traderi își păstrează fondurile în contul exchange-ului, acesta devine o țintă atractivă pentru hackeri.

Conducătorii companiei au înțeles în sfârșit acest lucru, și chiar dacă atacul a fost contracarat, este nevoie de mai multă atenție în viitor. Într-o postare pe blog, Binance anunță că intenționează să prevină orice tentativă viitoare de hack, dar și că îi va urmări pe infractori.

Recompensa de un sfert de milion de dolari

Casa de schimb valutar a adoptat o decizie fără precedent, informează Bitcoinist.com. Mai precis, va oferi o recompensă pentru orice informație care va duce la arestarea hackerilor care, săptămâna trecută, au încercat să spargă sistemul de securitate al companiei:

“Binance oferă o recompensă de 250.000$ oricărui informator care poate ajuta la arestarea hackerilor implicați în incidentul din data de 7 martie 2018”.

Recompensa, care va fi achitată în moneda digitală emisă de Binance (BNB), va fi acordată primei persoane care va oferi date și probe palpabile pentru a îi putea prinde pe infractori. Câștigătorul își poate păstra anonimitatea, iar compania își rezervă dreptul de a împărți recompensa în cazul în care vor apărea mai mulți informatori.

Evident, exchange-ul se așteaptă la noi atacuri, astfel că a pus de-o parte 10 mil. USD pentru eventualele recompense viitoare. În plus, Binance a luat legătura și cu alte exchange-uri pentru a le convinge să adopte această inițiativă.

Cum a fost prevenit atacul

Din fericire, atacul recent nu a avut succes, retragerile fiind blocate la timp. Într-o postare pe blog, Binance a explicat situația astfel:

“În orice caz, în condițiile în care retragerile au fost blocate automat de sistemul nostru de management al riscurilor, atacul a eșuat. În plus, criptomonedele VIA depozitate de hackeri au fost de asemenea blocate. Deci pe lângă faptul că hackerii nu au reușit să fure nimic, ei au rămas și fără propriile fonduri. Infractorii au fost organizați. Au avut suficientă răbdare pentru a nu acționa în pripă și au așteptat cel mai bun moment pentru a ataca. Monedele VIA au fost utilizate datorită lichidității scăzute, astfel că își maximizau câștigurile”.

Cu siguranță, aceasta nu a fost ultima tentativă de spargere a unui exchange crypto. Eroarea umană este cea mai slabă verigă când vine vorba de breșele de securitate. Trebuie să fim mai vigilenți, mai ales în cazul criptovalutelor, care devin odată cu trecerea timpului niște ținte tot mai atractive.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...