Loading Posts...

Bifurcarea Lightning Bitcoin este pe cale de a lua naştere

bifurcarea_lightning_bitcoin

După Bitcoin Gold, Bitcoin Silver, Bitcoin Diamond şi Super Bitcoin, urmează şi bifurcarea Lightning Bitcoin. Iniţiat de către echipa europeană Lightning, proiectul va oferi prima monedă digitală apărută în urma unei bifurcări care adoptă mecanismul de consens DPOS.

Bifurcarea de la blocul 499.999

Proiectul Lightning Bitcoin (LBTC) se va desprinde de lanţul original la blocul 499.999, în jurul datei de 23 decembrie 2017, anunţă News.Bitcoin.com. Numele de “Lightning” provine din intenţia echipei de dezvoltare de a oferi tranzacţii rapide ca fulgerul – aproximativ 24 mil. tranzacţii pe zi. Cum se poate întâmpla acest lucru? Ei bine, secretul constă în mecanismul DPOS.

Despre PoW s-a tot spus că reprezintă cauza centralizării şi a congestiilor reţelei. Daniel Larimer, autorul white paper-ului algoritmului Delegated Proof of Stake, a explicat că magnaţii din minerit administrează blocurile într-o manieră din care tot ei să profite. Iar ca urmare a acestei mişcări, sistemele PoW vor fi controlate de fiat. Din acest motiv, echipa Lightning a apelat la DPOS, un mecanism care oferă deţinătorilor de monede digitale dreptul de vot, pentru a se evita orice tentativă de control asupra sistemului. În acest sens, pe site-ul oficial al proiectului se transmite:

“DPOS va reduce semnificativ numărut nodurilor care participă la procesul de verificare şi va ajuta ca LBTC să ajungă la un consens în decurs de câteva secunde, tranzacţiile urmând a se efectua cu viteza fulgerului”.

Cine este în spatele proiectului?

Nu se ştie nimic despre echipa de dezvoltare. Singurul nume publicat este cel al liderului, “Jack Zhang”. Pe site-ul companiei apare însă că este susţinută de casele de schimb valutar CEX.io, BTCC şi Gate.io, dar şi de furnizorul de portofele Coldlar.

Febra determinată de “Initial Fork Offerings”

De la Bitcoin Cash încoace, Initial Fork Offerings (n.r. denumire apărută ca urmare a multitudinii de bifurcări din ultima vreme; este o denumire asemănătoare cu aceea a ICO-urilor – Initial Coin Offerings) au devenit noua modă prin care proiectele Blockchain încearcă să obţină sponsorizări. Astfel, am asistat recent la anunţurile de succes emise de Bitcoin Gold (BTG) sau Bitcoin Diamond (BCD), dar şi la ruşinosul comunicat despre Bitcoin Silver. În pofida problemelor de securitate, BTG s-a instalat confortabil în Top 10 pe CoinMarketCap. BCD o duce bine de asemenea, fiind listat la peste 30 de exchange-uri din toată lumea. Şi se pare că lucrurile nu se vor opri aici, alte proiecte cu nume legate de Bitcoin urmând să mai apară.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...