Loading Posts...

Bifurcarea explicată pe înţelesul tuturor

Gazeta Bitcoin vă prezintă două reguli de urmat în perioada bifurcării. Ele sunt menite să îi ajute pe cei care dețin Bitcoin să îşi protejeze investiția şi să poate accesa şi noua criptovalută Bitcoin Cash.

Mulţi au întrebat cum îşi pot păstra în siguranţă disponibilul de Bitcoin sau cum pot accesa noul Bitcoin Cash cu portofelele Breadwallet şi Blockchain.info. Vom răspunde tuturor întrebărilor pe parcursul articolului.

Bifurcarea hard a avut loc ieri, moment în care a luat naştere şi Bitcoin Cash. Este vorba de o criptovalută nouă, diferită de Bitcoinul original.

Nu sunt însă motive de panică. Fondurile nu vor dispărea din portofele. Utilizatorii pot decide singuri cum să trateze consecinţele bifurcării. Conform News.Bitcoin.com, există două reguli de urmat în acest sens.

Regula 1: protejaţi-vă cheile private

Un lucru important de reţinut: evitaţi să vă păstraţi fondurile într-un portofel aflat în custodia unui furnizor de servicii. Astfel vă asiguraţi că veţi avea acces la Bitcoini după bifurcare. Mutaţi criptomonedele într-un portofel unde vă păstraţi şi cheile private.

“Cheile” nu sunt acelaşi lucru cu “parolele”. De parole vă folosiţi pentru a accesa un serviciu (cum ar fi un portofel online). Cheile sunt codul cu care vă manipulaţi fondurile (în Bitcoin sau alta criptovalută) în Blockchain. Câtă vreme aveţi cheia respectivă, o puteţi utiliza în aproape orice portofel pentru a vă accesa disponibilul.

Pentru a ţine cheile private în siguranţă trebuie să folosiţi un portofel unde creaţi un cod sau generaţi o parolă care va păstra în siguranţă aceste date. Multe portofele detaliază dacă suportă aceste caracteristici.

În general, platformele de trading, exchange-urile sau portofelele online manageriază ele însele cheile utilizatorilor. Ele nu oferă acces la chei, cu alte cuvinte controlează toate criptomonedele de pe site. Este o acţiune similară bancilor, care au control total asupra activelor.

O parolă sau un segment de cod acţionează ca un substituent pentru cheile private. În cazul în care pierdeţi cheia privată, codul este folosit pentru a regenera cheia şi astfel aveţi iarăşi acces la monedele digitale.

În momentul bifurcării, deţinerea de chei private reprezintă accesul la Bitcoin Cash. Suma disponibilă va fi echivalentul numeric al Bitcoinilor avuţi anterior. Dacă nu aveţi cheile private, serviciul de custodie (portofelul online) va lua această decizie pentru voi – respectiv va aloca sau nu Bitcoin Cash în conturi.

Obţinerea de Bitcoin Cash după bifurcare

După terminarea bifurcării, fiecare portofel poate oferi (dacă nu a făcut-o deja) informaţii despre cum se pot manipula criptomonedele Bitcoin Cash. Teoretic, fiecare aplicaţie sau serviciu va oferi un soft care va permite accesarea noilor criptomonede. Utilizatorii pot aştepta până când firma care a creat portofelul va pune la dispoziţie acest soft. Staţi cu ochii pe site-ul companiei creatoare a portofelului pentru a afla ultimele noutăţi. Dacă nu este afişată nicio ştire sau dacă nu răspund la întrebările pe acest subiect, ar fi indicat să vă mutaţi fondurile într-un alt portofel, care oferă suport pentru Bitcoin Cash.

Dacă respectiva companie nu vă oferă asistenţă pentru obţinerea cheilor, în principiu vi le puteţi obţine şi singuri. Ulterior le puteţi utiliza pentru a accesa disponibilul de Bitcoin Cash din alt portofel. Această variantă presupune însă şi cunoştinţe tehnice solide, cum ar fi lucrul în cod sau în mod comandă. Ar fi indicat ca toţi utilizatorii să îşi păstreze cheile în portofelele care au anunţat că suportă Bitcoin Cash. Coinbase, de exemplu, a anunţat din timp că nu va susţine sub nicio formă Bitcoin Cash.

Altă opţiune, mai riscantă, este să vă mutaţi fondurile la un exchange care susţine Bitcoin Cash. Compania va credita ulterior contul cu aceeaşi suma de Bitcoin Cash. Printre exchange-urile care susţin noua criptovalută se numără: ViaBTC, OKCoin, Bithumb, Kraken sau Korbit.

Regula 2: nu transferaţi Bitcoinii în timpul bifurcării sau imediat după

Utilizatorii nu trebuie să efectueze nicio tranzacţie în tot acest interval. Toţi ar trebui să aştepte câteva zile înainte de a transmite fonduri. Este foarte important, întrucât reţeaua poate fi instabilă şi vulnerabilă atacurilor. Vulnerabilităţile nu vor putea fi exploatate însă, dacă oamenii îşi vor sista tranzacţiile.

Cei care vor ţine cont de regulie de mai sus vor fi protejaţi în timpul bifurcării. De asemenea, vor putea accesa disponibilul de Bitcoin Cash. Urmăriţi frecvent Gazeta Bitcoin pentru cele mai noi informaţii pe această temă!

Cum beneficiem de Bitcoin Cash cu portofelele Breadwallet şi Blockchain.info

Breadwallet

O parte din utilizatori se întreabă cum vor putea accesa Bitcoin Cash folosind portofelul Breadwallet. Procesul ar trebui să fie unul simplu. După bifurcare, Breadwallet va lansa o nouă aplicaţie portofel, specific pentru Bitcoin Cash. Utilizatorii vor folosi segmentul de cod din portofelul original şi astfel vor dispune de cantitatea deţinută de Bitcoin Cash.

Nu se ştie cât va mai dura până când Breadwallet va pune la dispoziţie noua aplicaţie. În orice caz, după ce se liniştesc lucrurile, utilizatorii vor putea în continuare să tranzacţioneze şi Bitcoin original. Fondurile în Bitcoin din perioada bifurcării ar trebui să fie în siguranţă până când noua aplicaţie a Breadwallet va fi lansată.

Aaron Lasher, CMO al Breadwallet, a detaliat către News.Bitcoin.com:

“Ulterior bifurcării, utilizatorii experţi îşi vor putea accesa cheile private prin intermediul protocolului BIP39 şi cu ajutorul propoziţiei de siguranţă, care are o lungime de 12 cuvinte. Clienţii retail vor mai aştepta un timp până când vom emite o nouă versiune a aplicaţiei, care va separa criptovalutele într-o manieră prietenoasă pentru utilizatori”.

Blockchain.info

În cazul portofelului Blockchain.info, utilizatorii trebuie să se asigure că îşi vor genera cheile private singuri. Astfel, accesul la fonduri după bifurcare va fi garantat. Compania nu a detaliat cum va manageria Bitcoin Cash.

Blockchain.info ar putea decide să nu creeze o aplicaţie nouă pentru accesarea noului Bitcoin. În acest caz, bitcoinerii vor trebui să îşi extragă singuri cheile private pentru a avea ulterior acces la fonduri, prin intermediul altui portofel care va susţine noua criptovalută. În prezent, ar fi recomandat ca utilizatorii să îşi depoziteze resursele în portofele care au transmis explicit că vor oferi acces la Bitcoin Cash.

Nu sunteţi obligaţi să păstraţi Bitcoin Cash

Toţi utilizatorii trebuie să înţeleagă că nu sunt forţaţi în vreun fel să acceseze sau să păstreze Bitcoin Cash. Cine doreşte să acceseze Bitcoin va trebui să aştepte până la finalul perioadei de bifurcare. Ulterior, toată lumea ar trebui să poată folosi Bitcoin original în continuareț

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...