Loading Posts...

Bifurcarea Bitcoin Gold s-a încheiat cu succes. Prețul Bitcoin scade cu 5%

bitcoin_gold

Bitcoin Gold a apărut pe piață în urma bifurcării de la blocul 491.407. și prețul Bitcoin a scăzut cu 5%. Noua monedă a luat naștere la mai puțin de trei luni după controversata bifurcare Bitcoin Cash.

Trebuie menționat că termenul “bifurcare” nu este tocmai cel mai indicat, întrucât Bitcoin Gold nu are nicio șansă de a înlocui Bitcoin pe piață. Și nici nu a emis vreodată această pretenție! Este vorba de un airdrop mai degrabă, nu de un chain split. Pe piață au apărut însă turbulențe.

Ținta Bitcoin Gold

Bitcoin Gold reprezintă o “ajustare” a Blockchain-ului original și încearcă să facă din minat un proces accesibil publicului larg. Minerii și pool-urile majore au acaparat întregul proces, dar sunt zvonuri care spun că Bitcoin Gold este soluția.

“De asta avem nevoie pentru ca minatul să fie iar accesibil publicului”, a afirmat Robert Khune, reprezentant al proiectului Bitcoin Gold. “O bifurcare încheiată cu succes va demonstra că Bitcoin are mereu capacitatea de a scăpa de orice potențial abuz din partea fabricanților de echipamente de minat”.

De ce a scăzut Bitcoin?

Bitcoin s-a depreciat cu 5.9%, scăzând până la 5557$ la ora redactării articolului. Criptomoneda nu are însă motive de îngrijorare. A crescut cu 36% în octombrie și de șase ori pe parcursul anului.

“Declinul recent al monedei Bitcoin a fost determinat de faptul că traderii au anticipat că piața va fi relativ tulburată, ca urmare a bifurcărilor hard”, a transmis Thomas Glucksmann, CEO-ul exchange-ului Gatecoin. “Casele de schimb și portofelele au poziții diferite asupra susținerii și respectiv respingerii acestor bifurcări scandaloase”.

Mulți speculează că ascensiunea extraordinară a Bitcoin anterioară bifurcării a  avut loc datorită oportunității de dublare a monedelor. Utilizatorii de Bitcoin vor primi în portofele o cantitate egală de Bitcoin Gold. Problema este însă la exchange-uri, întrucât nu multe și-au manifestat susținerea pentru Bitcoin Gold.

Urmează o nouă bifurcare

Data lansării SegWit2x se apropie cu repeziciune. O parte a comunității dorește blocuri de dimensiuni mai mari, pentru a se scurta timpul de procesare a tranzacțiilor. Cealaltă parte vrea exact opusul.

Însă bifurcarea SegWit2x este privită cu mult mai multă ostilitate, întrucât moneda nouă are pretenția de a fi considerată “adevăratul” Bitcoin. În plus, exchange-ul BitMEX le-a recomandat clienților să renunțe imediat după bifurcare la criptomonedele SegWit2x, numindu-le “ShitCoins2x”.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

5
HeartHeart
1
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...