Loading Posts...

BetterHash, Sether și Restart Energy, niște servicii crypto românești lipsite de transparență

servicii_crypto_romanesti

Gazeta Bitcoin a încercat de-a lungul timpului să ia legătura cu mai multe servicii crypto românești, indiferent de natura lor. Majoritatea au răspuns pozitiv. Iată însă că există și cazuri unde transparența nu este prezentă.

Sether

Sether este un ICO românesc care la prima vedere pare că are perspective. Site-ul sether.io a fost transformat recent în sether.com, dar există anumite zone nefuncționale.

 sether

Am încercat să îi contactăm pe Facebook în vederea unui interviu, aceasta fiind una dintre puținele variante avute la dispoziție pe vechiul site. Deși mesajul a fost citit, reprezentanții Sether nu au binevoit să răspundă. Oare de ce?

Restart Energy

restart_energy

Restart Energy este un alt ICO românesc, care își dorește să revoluționeze distribuirea energiei electrice și a gazelor. Pe site-ul https://restartenergy.io nu există niciun număr de telefon și nici vreo adresă de email, astfel încât am fost nevoiți să îi contactăm pe reprezentanții ICO-ului tot pe Facebook.

Ne-am lovit de aceeași problemă: mesajul a fost citit, dar nu a răspuns nimeni.

BetterHash

bettehash

Acesta este un serviciu adresat minerilor. Este similar cu NiceHash, iar compania din spatele serviciului se numește Innovative Solutions. La secțiunea FAQ a site-ului scrie că activează pe piață de peste 10 ani și că au creat aplicații Windows printre care se numără DriverMax, Orange Defender Antivirus sau Advanced Uninstaller PRO.

BetterHash a devenit mai popular în decembrie, când NiceHash a fost atacat de hackeri. Totuși, mulți utilizatori au scris pe Reddit că serviciul românesc este net inferior din punct de vedere al profitabilității față de cel oferit de sloveni.

Gazeta Bitcoin a încercat să ia legătura și cu reprezentanții Innovative Solutions, dar în zadar. La numărul de telefon nu răspunde nimeni, astfel că singura modalitate de contact este prin crearea unui tichet la suport. Am creat acest tichet în care i-am întrebat dacă doresc să ne acorde un interviu, însă de data aceasta am fost ferm refuzați!

raspuns_betterhash

Dacă la cele două tentative anterioare mesajul nostru a fost ignorat, iată că de această dată am primit un refuz scris negru pe alb.

Concluzii

Sectorul crypto este unul transparent prin însăși natura Blockchain-ului, tehnologia din spatele acestei industrii. Zi de zi apar noi și noi companii în domeniu, toate încercând să atragă cât mai mulți clienți. Unul dintre factorii cheie în acest demers este transparența. Un white paper, un road map, o rubrică de întrebări și răspunsuri sunt factori esențiali, într-adevăr, dar acești factori ar trebui să fie acompaniați de transparență din partea dezvoltatorilor și de disponibilitatea de a răspunde la întrebările presei și ale clienților.

Iar în condițiile în care unele din aceste servicii nu oferă o modalitate de contact, sau dacă oferă, ignoră mesajele, ba mai mult – refuză dialogul, credibilitatea este pusă sub semnul întrebării. De ce se feresc? Ce au de ascuns?

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
AngryAngry
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...