Loading Posts...

Băncile mari sunt împotriva lansării Bitcoin futures

banci_impotriva_bitcoin_futers

JPMorgan și Citigroup nu vor valida contractele de trading ale CBOE și CME.

Unii dintre cei mai mari brokeri, JPMorgan și Citigroup, nu vor valida imediat contractele de Bitcoin futures ale clienților, chiar dacă acest serviciu va fi oferit de CBOE de pe 10 decembrie, spun unele surse care cunosc intențiile băncilor, citează CNBC.

Multe bănci din lume permit acest tip de trading, cum ar fi olandezii de la ABN Amro. Aceștia vor valida contractele clienților, însă abia după implementarea unor standarde stricte, care vor pune piedici tranzacțiilor. Alte bănci, cum ar fi Société Générale, nu s-au decis încă, lăsându-i pe brokerii mici precum Wedbush, Interactive Brokers și alți câțiva să execute aceste tranzacții.

CBOE va demara tradingul derivat din noapte de duminica spre luni (în România), iar rivalii de la CME Group – cel mai mare exchange de futures din lume – vor intra pe această nișă pe 18 decembrie. Acestea sunt primele două exchange-uri tradiționale care se implică pe volatilitatea  din piața crypto.

Decizia luată de CBOE şi CME a scindat în două cele mai mari bănci de investiţii, care joacă un rol cheie în contractele derivate.

În timp ce mulţi clienţi abia aşteaptă să înceapă tradingul cu Bitcoin futures, unele bănci sunt îngrijorate de riscurile asociate cu aceste contracte, mai ales de fluctuaţiile mari, precum au fost cele din ultimele săptămâni. Infrastructura sistemului de trading este un alt semn de întrebare, după ce preţul Bitcoin a variat recent atât de mult între diferitele exchange-uri.

Ieri, preţul monedei digitale a oscilat cu câteva mii de dolari în câteva zeci de minute. În plus, există şi o cantitate mare de tranzacţii neconfirmate în mempool, ceea ce ridică alte întrebări asupra preţului la care se efectuează tranzacţiile.

În mod normal, brokerul de futures acţionează ca intermediar în cadrul tranzacţiilor, execută ordinele şi supervizează marjele stipulate în contract. Unii brokeri de futures sunt îngrijoraţi, de asemenea, de faptul că nu vor face faţă riscurilor la care îi vor împinge Bitcoin futures, datorită marjelor contractuale.

Casele de compensare sunt la mijloc, între două parţi implicate într-o tranzacţie cu futures, şi administrează riscurile care pot afecta restul pieţei în cazul în care una dintre părţi nu-şi onorează clauzele. Aceste case de compensare sunt plătite de către bănci, pentru a preveni eşecurile clienţilor mari.

O altă întrebare, de data aceasta pentru potenţialii clienţi de futures, este dacă volatilitatea preţului Bitcoin va afecta zonele tampon (cunoscute şi sub numele de întrerupătoare de circuit), care ameliorează oscilaţiile pe piaţa contractelor derivate.

Exchange-urile pot sista temporar tradingurile, de obicei pentru câteva secunde sau minute, ceea ce reprezintă de multe ori o gură de aer pentru investitori şi exchange-uri, care pot astfel să conştientizeze când apare o problemă.

B2C2, un broker crypto din Marea Britanie, care intenţionează să tranzacţioneze contracte cu futures, a subliniat că întrerupătoarele de circuit sunt vitale pentru trading:

“Niciun mecanism nu este perfect, mai ales pe o piaţă nouă. Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla dacă un contract va avea clauze în afara întrerupătoarelor de circuit”, a transmis Max Boonen, fondatorul B2C2.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
SadSad
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...