Loading Posts...

Băncile lovesc în exchange-urile crypto românești. CEO-ul LDV Crypto Bank, decis să dea ING în judecată!

ldv_bank_vs_ing

Fără milă! Așa se poate caracteriza atitudinea băncilor din România față de industria crypto, după ce BNR a tras semnale de alarmă față de Bitcoin, fără a impune însă decizii drastice. După problemele întâmpinate de BTCxChange, care au condus chiar la închiderea definitvă a primului exchange crypto românesc, a venit timpul ca băncile să lovească și în LDV Crypto Bank, un proiect promițător!

Vineri, 10 august, Marius Morra – CEO-ul LDV Crypto Bank – a emis un comunicat în care detalia modul abuziv în care banca ING a decis să închidă conturile firmei pe care o deține.

“Prin prezenta ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București (ING Bank), în temeiul dispozițiilor Condițiilor Generale de Afaceri pentru Persoane Juridice (Retail), vă notifică cu privire la decizia băncii de a înceta relația contractuală cu societatea SC GLOBE MONNAIE SRL – n.r. firma pe care se desfășoară activitatea LDV Crypto Bank – (inclusiv referitor la serviciile de plată oferite societății), în termen de 30 de zile de la primirea prezentei notificări.

În consecință, la expirarea termenului sus menționat, conturile societății vor fi închise, iar cardurile emise pe conturile societății vor fi anulate”.

În continuare, Marius Morra a subliniat că era conștient de faptul că acest lucru se putea petrece oricând, dat fiind terenul minat pe care și-a deschis afacerea, însă ia în calcul și un război în instanță cu banca ING.

“Cumva, știind situația competitorilor de pe piață în relația cu băncile din România, de când am deschis platforma de trading LDV Crypto Bank (05 martie 2018) am stat cu sabia deasupra capului, știind că ni se poate întâmpla oricând și nouă același lucru. Am sperat însă în același timp că până să se ajungă la închiderea conturilor, băncile românești își vor revizui politica față de crypto.

Iată că inevitabilul s-a produs chiar astăzi. Cu o înștiințare pe mail. Fără niciun fel de motivare. Lipsă totală de respect a unei bănci aparent dezghețate și de serviciile căreia am fost, la general, mulțumiți.

Paradoxul face ca fix azi, după vreo câteva săptămâni de ping-pong cu documente traduse și legalizate să primim aprobarea contului business de la Mistertango pe care oricum aveam de gând să implementam Euro pentru că este un pas spre dezvoltarea globală.

“Mistertango via freshdesk.com

11:20 AM (7 hours ago)

Dear Customer,

Thank You for sending documents, a Corporate Mistertango’s account has been approved”.

Din fericire, mai avem 30 de zile în care putem rula RON prin conturile de ING și tot din fericire avem conturi de RON aprobate la Bancpost pe care sperăm să ni le mai țină active alte câteva luni.

Așteptăm în aceste zile o motivare solidă din partea ING și luăm în calcul un proces împotriva lor. Ni se periclitează business-ul și suntem practic nevoiți să ne mutăm din țară cu activitatea.

Căutăm în permanență soluții cât mai bune pentru clienții noștri și toate aceste impedimente ne fac să fim și mai determinați să continuăm munca de promovare a criptomonedelor.

Facem publice aceste lucruri pentru că am mers în permanență pe transparență și comunicare. Vă vom ține la curent cu deciziile și demersurile din perioada următoare”.

Nu putem decât să-i ținem pumnii în demersurile pe care le va întreprinde mai departe și să sperăm, spre binele companiei și al clienților, că această firmă va reuși să se descurce și în continuare în hățișul legislativ atât de tipic pentru România.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

8
HeartHeart
1
SadSad
1
HahaHaha
0
WowWow
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...