Loading Posts...

Banca J.P. Morgan Chase nu mai permite achiziția de criptovalute cu cardul

jp_morgan_criptovalute_card

Clienții băncilor J.P. Morgan Chase, Bank of America și Citigroup nu mai pot cumpăra monede digitale cu cardul.

J.P. Morgan Chase a confirmat această informație pentru CNBC, citează CoinTelegraph. Decizia a intrat în vigoare de pe 25 ianuarie. Celelalte două bănci sunt în proces de revizuire a procedurilor, urmând să interzică și ele achiziția criptovalutelor cu cardurile pe care le emit.

Totuși, J.P. Morgan Chase are de gând să revină asupra hotărârii. Un purtător de cuvânt a declarat către CNBC că “Momentan nu mai procesăm achiziția de criptomonede cu cardul, datorită volatilității și a riscurilor asociate. Vom modifica această procedură pe măsură ce piața va evolua”.

Citigroup a transmis că “nu mai permite cumpărarea de criptovalute folosind cardul” și că va modifica procedura după ce piața crypto se va mai dezvolta. Bank of America refuză de asemenea cumpărarea monedelor digitale cu cardul, fiind momentan în etapa de modificare a procedurilor interne legate de această situație.

Starea actuală de FUD este determinată de faptul că Bitcoin a scăzut pentru prima dată din noiembrie 2017 sub pragul de 8000$. Este posibil ca și băncile să se fi speriat de această devalorizare.

Săptămâna trecută J.P. Morgan Chase nu adoptase încă noua hotărâre, iar Bitcoin era cotat la 11.700$. CEO-ul băncii, Jamie Dimon, care spusese că Bitcoin este o “înșelăciune” și care își amenințase angajații cu concedierea în caz că i-ar fi prins tranzacționând BTC, a transmis acum că “nu se numără printre sceptici”, în pofida criticilor lansate anterior.

La ora redactării articolului Bitcoin este cotat la 7500$.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
SadSad
1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...