Loading Posts...

Banca Centrală Europeană “se așteaptă” la reglementarea criptovalutelor în cadrul summitului G20

summit_g20

Reprezentanții Băncii Centrale Europene (BCE) consideră subiectul crypto ca fiind unul de maxim interes în cadrul summitului G20, care va avea loc în martie la Buenos Aires.

În timpul evenimentului World Economic Forum 2018, Benoit Coeure, un membru din conducerea BCE a readus în prim plan afirmația ministrului economic al Franței referitoare la Bitcoin. Conform CoinTelegraph, Brune Le Maire spusese anterior că trebuie avută o discuție pe marginea Bitcoin la summitul G20.

“Comunitatea internațională […] pregătește un răspuns în această privință, iar eu mă aștept ca în cadrul G20, care va avea loc în martie la Buenos Aires să se discute serios despre aceste probleme”, citează agenția Reuters.

Le Maire și-a exprimat dorința ca pe agenda evenimentului să apară și reglementarea Monedei Internetului, în condițiile în care în timpul World Economic Forum 2018 s-au auzit tot mai multe voci care au solicitat un efort internațional în acest sens.

Theresa May, prim ministrul Marii Britanii, și Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei S.U.A. au transmis că trebuie consolidate anumite puncte de vedere, în timp ce John Kerry, Secretarul de Stat al S.U.A. a spus că “tehnologia (n.r. Bitcoin) este prețioasă” și din acest motiv oamenii sunt interesați de acest subiect.

În schimb, Cecilia Skingsley, guvernator adjunct al băncii centrale din Suedia nu este impresionată de Bitcoin. În opinia sa, criptovaluta “nu îndeplinește condițiile pentru a fi numită monedă”. “Bine, poți considera Bitcoin ca fiind un activ, dar în niciun caz o monedă, deoarece nu poate stoca în siguranță valorile datorită volatilității. Și nici nu este un mijloc de schimb adecvat, deoarece nu poți cumpăra alimente cu Bitcoin”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...