Loading Posts...

Banca Centrală Europeană: Bitcoin “nu este soluția pentru o societate cashless”

bce_bitcoin_nu_este_solutia_pentru_cashless

Banca Centrală Europeană (BCE) susține că Moneda Internetului “nu este soluția pentru o societate cashless” și are dubii în privința criptovalutelor emise de bănci.

Bitcoin “scoate în evidență un sistem avariat”

Într-un articol publicat pe site-ul băncii de Benoît Cœuré și Jacqueline Loh – doi membri din consiliul de conducere – autorii afirmă că Bitcoin reprezintă o “provocare” datorită eșecului înregistrat de instituția financiară în tentativa de a oferi opțiuni de remitențe internaționale consumatorilor.

“În pofida multiplelor probleme, Bitcoin a evidențiat un eșec pe care sistemul nostru îl are de mult timp: plățile internaționale”, se arată în articol. “[…] Aceste canale de plată sunt în general mult mai lente, mai puțin transparente și mai scumpe față de cele locale. Trebuie să îmbunătățim totul pentru a putea răspunde provocării lansate de Bitcoin”, citează Bitcoinist.com.

BCE: se dezbate în continuare asupra unei bănci centrale crypto

Banca Centrală Europeană adoptă o abordare evident dezinteresată a subiectului crypto.

Luna trecută, șefa Comisiei de Supraveghere a băncii, Daniele Nouy, a transmis presei că reglementarea fenomenului crypto “nu este tocmai o prioritate” și că nivelul de implicare al băncilor din UE în domeniul criptovalutelor este minim.

Și asta în pofida amplorii luate de “războiul înpotriva banilor cash” purtat de instituție.

Totuși, Cœuré estimează că vor exista mai multe interacțiuni la nivel international, în special din partea legiuitorilor.

Și chiar dacă tehnologia Blockchain trezește interesul membrilor Uniunii Europene, aspectul financiar – monedele digitale – indiferent dacă ar fi în formă descentralizată sau procesate de o bancă centrală a valutelor digitale, rămâne la nivel de promisiune a BCE.

“În continuare nu se știe clar dacă firmele sau consumatorii au cu adevărat nevoie de o bancă centrală a valutelor digitale, și nici dacă se dorește așa ceva. Cu alte cuvinte, subiectul este încă în dezbatere, iar răspunsul variază de la o țară la alta”, au conchis Cœuré și Loh.

În afara granițelor UE, alte state au reușit să instituie astfel de bănci, cum ar fi Venezuela sau Insulele Marshall. De asemenea, Turcia și Iran se vor alătura acestui demers.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...