Loading Posts...

Autoritățile franceze pun pe lista neagră 15 site-uri de investiții crypto

agentia_ autorité_des_marchés_ financiers_(AMF)

Autoritățile franceze de reglementare a pieței bursiere au anunțat joi că 15 site-uri de investiții crypto au fost avertizate și notate pe lista neagră.

Agenția Autorité des Marchés Financiers (AMF) a transmis că va adauga respectivele platforme pe “lista neagră” existentă, unde sunt incluse și unele companii care facilitau investiții ilegale pe piața diamantelor, a metalelor rare, dar și în domeniul viticol.

“Companiile franceze care operează achiziții de drepturi asupra unor bunuri și care promovează randamentele sau echivalentele economice (n.r. ale acestor achiziții) se supun legislației […] și ca urmare trebuie să aibă numărul de înregistrare de la AMF”, a comunicat agenția, citată de Coindesk

Anunțul se referă la site-urile a cincisprezece firme cărora AMF le-a adus deja la cunoștință că încalcă legea, dar care continuă să funcționeze. Majoritatea acestor companii au sediul în Marea Britanie.

Printre aceste firme se numără și AKJ Crypto, care susține că oferă o paletă variată de servicii, de la stocarea activelor și până la managementul conturilor. Crypteo este un alt nume de pe listă și pretinde că este o piață pentru criptovalute.

AMF îi avertizează pe investitori “să nu uite că nu există câștiguri mari fără riscuri la fel de mari”. În aceeași idee, oamenii sunt sfătuiți să analizeze bine în ce investesc, înainte de a plasa capital.

Agenția a adăugat că investitorii ar trebui să se gândească și la posibilitatea revânzării unui produs, în cazul în care situația o cere.

“Nu investiți în ceva pe care nu-l înțelegeți”, este avertismentul AMF.

Aceasta nu este prima oară când AMF intervine în afacerile crypto. În februarie, agenția a lansat un comunicat în care a specificat că platformele de trading nu ar trebui să aibă voie să comercializeze produse electronice derivate pentru că acestea se supun altor prevederi legale.

În altă ordine de idei, anul trecut în octombrie AMF a lansat programul UNICORN (Universal Node to ICO Research Network), conceput pentru cercetarea ICO-urilor și a utilizării tehnologiei Blockchain. La acea vreme, inițiativa era descrisă drept un cadru de lucru care ar permite developerilor de ICO-uri să dezvolte operațiuni proprii, coroborat cu protejarea potențialilor investitori.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...