Loading Posts...

Autoritățile din S.U.A. au trimis citații pentru Bitfinex și Tether

bitfinex_tether

Companiile se plâng că sunt des anchetate în ultima vreme. Tether trebuie să demonstreze că deține o rezervă de 2.3 mld. USD.

Organele de anchetă americane au început să investigheze Bitfinex, unul dintre cele mai mari exchange-uri din lume.

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a trimis citații pe 6 decembrie pe numele Bitfinex și Tether, a doua fiind compania care tranzacționează criptomoneda cu același nume și care are paritate de 1:1 în raport cu dolarul. Informația a ajuns la CNBC de la o sursă care a dorit să rămână anonimă. Cele două firme sunt conduse de același CEO.

Monedele Tether au devenit un substitut obișnuit al dolarului la majoritatea caselor de schimb din toată lumea, în prezent fiind disponibile 2.3 miliarde de unități. După ce Tether a afirmat că toate aceste monede sunt susținute de o cantitate echivalentă în dolari, acum compania trebuie să demonstreze că într-adevăr așa stau lucrurile, în cadrul unui audit. Și pe bună dreptate, mulți se întreabă dacă chiar există o rezervă de 2.3 miliarde de dolari.

“Am fost în mod repetat anchetați de către agențiile de aplicare a legii și de autorități”, au transmis marți Bitfinex și Tether într-un email. “Am adoptat poziția de a nu comenta aceste situații”.

Erica Richardson, purtătorul de cuvânt al CFTC a refuzat de asemenea declarațiile.

Bitcoin, cea mai importantă criptovalută de pe piață, s-a depreciat marți cu 10%. Ulterior a mai suferit o corecție, de 3.2%. Este cel mai mic preț înregistrat din noiembrie 2017.

Nici Tether și nici Bitfinex nu au spus care sunt sediile lor fizice. Însă Ronn Torossian, purtătorul de cuvânt al celor două companii a scris într-un email din 3 decembrie că Jan Ludovicus van der Velde este CEO-ul ambelor. Conform unor informații scăpate pe internet, Phil Potter este directorul Tether dar și CSO-ul Bitfinex.

Anul trecut, banca taiwaneză Wells Fargo & Co. a încetat colaborarea cu Bitfinex și Tether, decizie în urma căreia s-a ales cu un process în instanță. Plângerea a fost retrasă între timp.

Tether încetează colaborarea cu compania responsabilă de audit

Deși este neclar modul în care sunt create criptomonedele Tether, traderii cred că fiecare unitate valorează 1$. Tranzacțiile Tether – Bitcoin de la Bitfinex au împins în sus prețul BTC, crede Barry Leybovich, product manager în cadrul IPC Systems Inc. – companie care oferă produse pentru managementul riscurilor către firmele și instituțiile financiare interesate de aplicațiile Blockchain.

Un document de audit de pe site-ul Tether care fusese realizat de firma de contabilitate Friedman LLP, atesta că pe 15 septembrie 2017 compania Tether deținea în conturile bancare 443 mil. USD și 1590 de euro. Conform CoinMarketCap, toate monedele Tether erau evaluate atunci la 420 mil. USD. Tether nu a recunoscut însă acele bănci, astfel că numele acestora au fost șterse din document.

Friedman a scris în raport că nu a investigat dacă înregistrările Tether prezintă încredere. Firma de contabilitate și Tether au încetat colaborarea începând de luni.

“Datorită procedurilor mai mult decât minuțioase întreprinse de Friedman pentru o balanță relativ simplă, a devenit clar că auditul nu se va realiza într-un timp rezonabil”, a transmis Tether.

Compania Friedman a refuzat să comenteze încheierea colaborării.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...