Loading Posts...

Austin Petersen acceptă contribuții în Bitcoin pentru sponsorizarea candidaturii sale la Senatul S.U.A.

Sursa foto: Twitter

Austin Petersen, candidatul din Missouri pentru Senatul american stârnește valuri în presă, anunțând că acceptă contribuții în Bitcoin pentru campania electorală.

Este cunoscut faptul că mulți oameni sunt scandalizați de sumele uriașe care se cheltuiesc în campaniile electorale. Mulți politicieni sunt chiar “cumpărați” de către cei care le sponsorizează campaniile. Este interesant însă că asistăm acum la intrarea unei criptovalute în jocurile politice. Valuri de rumoare au apărut după ce un candidat pentru Senat din Missouri a anunțat că acceptă sponsorizări în Bitcoin, citează Bitcoinist.com.

Bitcoin și politică

Austin Petersen este de părere că americanii ar trebui să aibă libertatea de a (nu) participa la programele guvernamentale. Petersen a fost mult timp un membru al Partidului Liberal, dar a trecut recent la republicani. Politicianul a considerat că este momentul să ajute acest partid să se întoarcă la origini, perioadă în care se lupta pentru libertatea de decizie a oamenilor. Una din modalitățile prin care își justifică alegerea este faptul că permite cetățenilor să doneze Bitcoin pentru campania electorală. Petersen a mai transmis că este la latitudinea oamenilor dacă vor să contribuie și cu dolari.

Într-un interviu acordat către publicația The Wichita Eagle, Petersen a declarat:

“Bitcoin este o entitate care deține o comunitate uriașă. Mă refer la faptul că există mulți milionari in Bitcoin. Noi am putea intra pe această piață întrucât probabil nu vor fi alți candidați interesați. M-ar bucura să văd o schimbare a politicii monetare”.

Criptovalute și arme

Austin Petersen nu este primul politician care acceptă sponsorizări în Bitcoin pentru campania electorală. În anul 2016, senatorul Rand Paul a procedat la fel pentru campania prezidențială în care era angrenat. De asemenea, au mai existat câteva cazuri similare în istorie. În orice caz, contribuțiile în Bitcoin nu vor fi anonime. Comisia Electorală a anunțat că donatorii se vor identifica cu nume, adresă și alte date cu caracter personal. În plus, limitele contribuțiilor actuale se vor menține – este vorba de 2700$ pentru candidații independenți și 5000$ pentru ceilalți.

În media circulă și alte știri despre candidatul din Missouri. Facebook i-a suspendat contul pentru o perioadă de 30 de zile, după ce politicianul a organizat un concurs care avea drept premiu o mitralieră AR-15. Petersen a transmis că arma îi fusese dăruită de un simpatizant. Participanții la tombolă nu erau obligați să efectueze donații pentru a se înscrie.

Totuși, este interesant de văzut că unii politicieni îmbrățișează banii digitali. Foarte surprinzător este faptul că deși aproape toți politicienii vor cât mai mulți bani, Austin Petersen spune că atitudinea lui reflectă credința sa într-o autoritate descentralizată. Referitor la Rezerva Federală, el a declarat următoarele:

“Mi-aș dori să inițiez o lege care să descentralizeze unitatea monetară – dolarul – într-o manieră prin care competiția să intre în legalitate: aurul, argintul și criptovalutele să poată concura între ele. Dacă descentralizarea este benefică piețelor, nu ar fi benefică și pentru bani?”

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...