Loading Posts...

Au avut loc primele tranzacţii de tip Lightning Network în reţeaua principală Bitcoin

tranzactii_lightning_network

Tranzacţiile Lightning Network au fost efectuate cu succes în reţeaua principală Bitcoin. Este un pas în plus, care ne aduce mai aproape de un upgrade revoluţionar.

Citeşte mai multe despre Lightning Network aici şi aici.

Lightning intră pe mainnet

Despre versiunea 1 RC, Gazeta Bitcoin a mai scris aici. Între timp a avut loc şi primul test în reţeaua mainnet. Tranzacţiile de test au fost realizate fără probleme.

Lightning Network este poate cel mai aşteptat upgrade pentru Bitcoin. Odată activată, soluţia pe două straturi va permite utilizatorilor să trimită fonduri aproape instantaneu, cu nişte comisioane minime.

Faza Beta a proiectului este stabilită mai târziu, dar utilizatorii pot învăţa deja cum să profite de noua implementare.

În prezent, se pot efectua plăţi Lightning la Starblocks şi la Yalls.org.

Platforma de test a reţelei Lightning este disponibilă tuturor celor care doresc să îşi creeze un portofel, pentru a simţi cu adevărat cum funcţionează noua tehnologie. Tranzacţiile au loc în câteva secunde.

Răspunsul la criticile venite din partea Bitcoin Cash

Fiecare pas în plus realizat de Lightning Network este un motiv de bucurie pentru toţi investitorii care vor să folosească Bitcoin ca metodă de plată pentru sume mici.

Dar pe măsură ce tot mai mulţi utilizatori intră în comunitatea crypto, comisioanele tranzacţiilor cu Bitcoin cresc pe zi ce trece. Conform Bitcoinist.com, în decembrie, comisioanele au ajuns la 1000 satoshi per byte. Şi cu toate că minerii se îmbogăţesc, tranzacţiile sunt procesate foarte lent.

Într-adevăr, comisioanele din adresele SegWit sunt mai mici, dar majoritatea furnizorilor de portofele, precum şi operatorii de plăţi încă nu le suportă, contribuind din plin la situaţia dificilă actuală.

Într-un interviu despre cum va arăta Lightning Network în 2018, Elizabeth Stark – membru co-fondator – a transmis că “(n.r. proiectul) anticipează mult peste orice s-a realizat până acum”.

Între timp, Bitcoin a reuşit să treacă peste o perioadă delicată, după ce săptămâna trecută moneda s-a devalorizat cu aproape 6000$ în urma unei corecţii de preţ.

Cu toate acestea, lumea are încredere în continuare în Bitcoin. Preţul a trecut iarăşi de 16.000$, iar o rezolvare a comisioanelor de tranzacţionare şi a intervalului lung de procesare a tranzacţiilor ar elimina complet criticile venite din partea adepţilor Bitcoin Cash.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...