Loading Posts...

Atenţie la neatenţie – “dacă află nevastă-mea, mă omoară”

un_australian_a_pierdut_o_suma_cu_spate_zerouri

Un australian a povestit presei locale cum a pierdut o sumă cu şapte zerouri. Povestea este un exemplu pentru toţi cei care îşi păstrează cheile private pe unităţi ieftine de stocare.

Alex, un miner din anul 2009

Când Alex a început să mineze Bitcoin, a făcut-o mai mult din curiozitate, fără a se gândi la o creştere meteorică a monedei digitale. “În comunitatea IT nu ne gândeam că Bitcoin va ajunge atât de departe”, îşi reaminteşte Alex, citat de News.Bitcoin.com. “Am intrat în minat din distracţie […] Pur şi simplu îmi puneam PC-ul la dispoziţia unei reţele globale, era ceva nou. În anii timpurii ai minatului cu placa video, un singur GPU putea extrage câteva monede pe zi”.

Alex a ales să îşi păstreze portofelul pe un stick USB şi nu s-a mai gândit la criptomonedele sale până când preţul a ajuns aproape de 1000$, în 2013. După ce a început să îşi caute stick-ul, australianul povesteşte că “l-a introdus în mufa USB şi a încercat să acceseze fişierul, dar stick-ul s-a stricat. Era unul ieftin, chinezesc”.

“Dacă află nevastă-mea, mă omoară

Cei aproximativ 1000 BTC ai lui Alex ar valora în prezent peste 9.000.000 USD.  El descrie situaţia ca pe “cea mai mare greşeală a vieţii”. Alex spune că s-a gândit să îşi păstreze fondurile “offline, nu pe PC, astfel că dacă păţea ceva PC-ul – dacă se strica sau dacă era atacat de hackeri – aş fi avut un backup… Nu apelaţi niciodată la un backup pe un dispozitiv sau pe un stick USB ieftin chinezesc”.

În pofida obstacolelor, Alex a continuat să aibă încredere în crypto. El a mai adăugat că a minat mult Ethereum la începutul anului şi că “într-o zi, poate că Ethereum îmi va da înapoi ce am pierdut cu Bitcoin”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...