Loading Posts...

Ar putea contribui cardurile de debit crypto la utilizarea monedelor digitale?

În timp ce mai puțin de un sfert din populația S.U.A. utilizează banii cash, este din ce în ce mai clar că societatea se îndreaptă spre un mediu cashless.

Conform BitNewsBot.com, criptovalutele cresc în popularitate, iar utilizatorii le folosesc în principal pentru stocarea de valori și pentru investiții.

Totuși, în condițiile în care Bitcoinul, Etherul sau Litecoinul cresc în popularitate, de ce nu vedem o adopție masivă?

Bariere

Majoritatea consumatorilor nu văd în criptovalute o metodă validă de plată, mai ales când este vorba de achiziții fizice. Pentru mulți, conceptul este încă de domeniul S.F.-ului.

Suntem crescuți și educați cu valoarea banului și învățăm cum sa-l administrăm. Suntem încrezători în valoarea lui și ne simțim bine ținând în mână o bucată fizică de hârtie sau o monedă de metal. Când dorim să îl dăm la schimb pentru un bun sau serviciu, nu suntem luați la întrebări.

Pentru a ne schimba mentalitatea, pentru a avea încredere și pentru a adopta o monedă virtuală va fi nevoie de timp.

O altă dificultate constă în a-i convinge pe comercianți să accepte monede digitale. Nu ne ajută cu nimic dacă oamenii doresc să utilizeze criptovalutele în viața de zi cu zi, dacă retailerii nu le acceptă.

Drumul spre adopție masivă are două benzi: plata și acceptul de plată.

Brandurile mari, cum ar fi Amazon, Microsoft sau Apple susțin monedele digitale prin acceptarea și facilitarea plăților cu Bitcoin pentru majoritatea tranzacțiilor online.

Pentru plățile fizice, în magazine, comercianții au nevoie de o infrastructură adecvată. Este o operațiune care necesită timp și bani pentru implementare. Mulți afaceriști nu își vor risca veniturile pentru o metodă de plată care nu se află încă în mainstream.

Pot cardurile de debit să încurajeze adopția?

Cardurile de debit crypto ar putea acoperi golul dintre utilizatorii care intenționează să folosească monedele digitale în viața de zi cu zi și comercianți, care ar putea astfel să accepte aceste plăți și fără o infrastructură adecvată.

Mulți oameni folosesc cardurile în magazine și nimic nu s-ar schimba dacă acestea ar fi conectate la conturi Bitcoin. Practic metoda de plată este cea care conferă confort, nu tehnologia din spate.

Atât Visa cât și MasterCard au patentat sisteme de tranzacții bazate pe tehnologia Blockchain. De asemenea, au și ceva timp de când experimentează aceste tipuri de plăți.

Faptul că două companii consacrate în domeniul plăților au intrat deja în lumea crypto înseamnă că infrastructura existentă poate fi utilizată fără alte eforturi adiționale din partea comercianților. Astfel, cumpărătorii pot plăti cu criptovaluta dorită, iar comercianții primesc în continuare plățile în bani fiat.

Cârcotașii vor spune mereu că volatilitatea este motivul principal care împiedică adopția globală. Este adevărat, criptovalutele fluctuează mult, dar același lucru se întâmplă și cu banii fiat.

Să ne amintim de exemplu de lira sterlină, una din cele mai puternice valute din lume. Aceasta s-a devalorizat dramatic anul trecut în raport cu dolarul, datorită mediului politic. Practic, moneda a atins un minim al ultimilor 31 de ani! Criptovalutele ca Bitcoinul sau Etherul sunt încă tinere. Este doar o chestiune de timp până când se vor instala pe piață, iar prețurile se vor stabiliza.

Oamenii se simt confortabil dacă folosesc cardurile de debit pentru necesitățile zilnice, iar comercianții dețin deja o infrastructură pentru a accepta aceste plăți. Dacă și alte companii care oferă servicii similare celor de la Visa și Mastercard vor continua să dezvolte și să faciliteze tranzacțiile cu criptovalute, vom asista cu siguranță la o adopție mult mai mare a banilor virtuali în viața de zi cu zi.

În prezent există peste 30 de tipuri de carduri de debit crypto, oferite de diverși furnizori.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...