Loading Posts...

Antminer S11, țeapă de zile mari

bitmain_scam

Clienții Bitmain au fost contactați de hackeri care au încercat să-i atragă în cursă cu ASIC-uri Antminer S11. Pagubele se ridică la 37.8 BTC (aproximativ 248.000$).

Pe parcursul zilei de luni, 11 ianuarie 2018, mai mulți clienți Bitmain au primit emailuri de la diverse adrese, în care li se oferea la prevânzare un nou ASIC pentru Bitcoin, produs de fabricantul din China. Este vorba de Antminer S11, despre care se detalia că ar avea o putere de 79.5 TH, ar consuma 1400W și transportul gratuit în toată lumea. În plus, la un preț promoțional de 2300$, se promitea și un discount de 100$ tuturor clienților. ASIC-ul ar fi urmat să fie distribuit în două etape, astfel: primele 1000 de bucăți (între 21 și 30 iunie) și următoarele 10.000 (între 18 și 26 iulie). În mesaj mai scria și că vânzarea oficială a produsului ar urma să aibă loc la data de 31 august, la un preț de 2600$.

oferta_fake_mail_bitmain

Emailul a fost foarte înșelător, mai ales din cauză că adresa expeditorului a fost webmaster@bitmaintech.com, adică exact emailul celor de la Bitmain. Hackerii știau datele tuturor clienților – nume, prenume, email, adresa de corespondență – fapt care i-a atras pe mulți în cursă.

Pe lângă detaliile de mai sus, care făceau ca emailul să pară veridic, mulți au fost entuziasmați și de faptul că valoarea la care era apreciat Bitcoin a fost de 7548$, deși luni moneda digitală fusese cotată la 6700$.

În plus, amatorii puteau achita și cu Litecoin – care era considerat la 128$, deși prețul real era de 105$ – dar și cu BCH, care era cu peste 260$ peste cotația de pe CoinMarketCap.

oferta_fake_bitmain

Foarte mulți s-au îmbulzit să nu piardă oferta de neratat, mai ales că timpul în care era disponibilă a fost foarte scurt: de luni, de la ora 13:00, și până marți, la ora 0:59. Astfel, la adresa de Bitcoin din ofertă au fost trimiși 37.8 BTC (aproape un sfert de milion de dolari) , la cea de Litecoin – 51.5 LTC (5000$), iar la cea de Bitcoin Cash – 3.73 BCH (3200$).

qrcode_plata_bitmain

După ce s-a sesizat țeapa de zile mari, utilizatorii au inițiat un thread pe BitcoinTalk. Mulți au menționat că au primit acest mesaj de la diverse adrese de email. Pe lângă adresa celor de la Bitmain, hackerii au mai apelat și la norply@bitmaintech.com, dar și la apeluri telefonice către clienți. Mesajul a fost primit și de redacția Gazetei Bitcoin.

La finalul zilei de marți a fost limpede pentru toată lumea că operațiunea fusese un scam de proporții. Nu se știe cum au reușit hackerii să obțină datele reale ale clienților Bitmain. Producătorul chinez nu a dezvoltat subiectul, dar a postat pe site nota următoare:

“Feriți-vă de înșelătorii de tip phishing. Bitmain acceptă comenzi doar prin intermediul site-ului oficial”.

Ai fost păgubit de acești hackeri? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...