Loading Posts...

Analiza săptămânală de preţ pentru Ethereum (18 – 25 decembrie)

analiza_eth_18-25_dec

Preţul Ethereum resimte presiuni uşoare determinate de dolarul american şi de Bitcoin. Raportul ETH / USD este situat la mai puţin de 715$ şi se luptă să crească.

Momente cheie

  • După un declin periculos până la 475$, Ethereum se recuperează.
  • Pe graficul ETH – USD pe 4 ore o linie majoră de trend al taurilor, care acţionează ca un factor cheie pentru achiziţii.
  • Pe termen scurt, perechea ETH – USD ar putea să nu reuşească depăşirea valorii de 715$, dar are suport la 560$.

Suportul preţului

Ultimele zile au fost unele dificile pentru Ethereum, care a scăzut sub 550$. Preţul a înregistrat fluctuaţii abrupte, tranzacţiile având loc la cotaţii inferioare nivelurilor de suport de 700$ şi respectiv 620$. Mai mult, moneda digitală a scăzut chiar şi sub pivotul de 550$ şi s-a tranzacţionat la mai puţin de 500$. În timpul devalorizării a fost străpunsă linia de trend al taurilor, care forma suport la 760$, conform graficului ETH – USD pe 4 ore.

Scăderea a fost sistată în jurul valorii de 475$, unde se observă o altă linie de trend al taurilor. Suportul actual al liniei de trend este plasat la 600$ şi reprezintă o zonă cheie pentru cumpărători. Perechea a coborât sub nivelul de retragere Fibonacci de 50% aferent declinului 864.53$ -> 475.28$. Totuşi, criptomoneda are dificultăţi în depăşirea cotaţiei de 715$. În plus, nivelul de retragere Fibonacci de 61.8% acţionează ca o rezistenţă majoră.

chart1_analiza_eth_18-25_dec

Ca aspect pozitiv, preţul este situat deasupra valorii indicatorului SMA şi respectiv deasupra nivelului de suport situat la 600$. Cât timp preţul va fi de peste 600$, se poate tatona o nouă ascensiune. Dacă traderii care cumpără nu vor reuşi să menţină cotaţia de 600$, moneda digitală ar putea să mai scadă.

Indicatori tehnici

MACD pe 4 ore – indicatorul MACD este plasat în zona urşilor, iar semnele negative continuă.

RSI pe 4 ore – indicatorul RSI scade şi se situează sub nielul 50.

Nivel maximal de suport – 600$

Nivel maximal de rezistenţă – 715$

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...