Loading Posts...

Analiza săptămânală de preţ pentru Ethereum (12 – 18 martie)

Ethereum s-a depreciat drastic în ultimele zile în raport cu Bitcoin și cu dolarul american. Declinul poate continua, caz în care perechea ETH – USD poate scădea sub 500$.

Momente cheie

  • ETH resimte o presiune uriașă a urșilor și scade sub nivelul de suport de la 560$.
  • Pe graficul ETH – USD pe 4 ore se formează o linie majoră de trend al urșilor, a cărei rezistență este plasată la cotația de 575$.
  • Perechea poate scădea în continuare și poate străpunge suportul de la 500$.

Ethereum, în declin

Prețul ETH s înregistrat o scădere majoră săptămâna trecută, inițiată la valoarea de 750$. Declinul a coborât valoarea criptovalutei sub punctele de suport de la 700$ și respectiv 600$, informează NewsBTC.com. Scăderea a fost accelerată în ultimele zile, iar traderii care au vândut au împins prețul sub suportul de la 560$. Momentan, tranzacțiile au loc la valori mai mici de 600$ și sub SMA 100.

Minimul atins a fost de 508$ și se pare că prețul nu va avea nicio corecție pe termen scurt. O primă rezistență întâlnim în proximitatea nivelului de retragere Fibonacci de 23.6%, aferent declinului 738$ -> 508$. Mai mult, pe graficul ETH – USD pe 4 ore se formează o linie majoră de trend al urșilor, cu rezistența situată la 575$. Riscurile nu s-au risipit, și dacă se va iniția o corecție de la valorile actuale, nivelul de 575$ poate acționa ca o rezistență majoră.

chart1_analiza_eth_12-18_martie_2018

În partea inferioară, minimul recent de 508$ reprezintă un suport precar. Este posibil ca în viitorul apropiat prețul să testeze și nivelul de 500$. Dacă va scădea și sub această valoare, cumpărătorii vor resimți o presiune și mai mare. Totodată, străpungerea nivelului de 500$ se poate transforma într-un trend descendent pe termen mediu, existând șanse de noi deprecieri.

Indicatori tehnici

MACD pe 4 ore – indicatorul MACD este poziționat solid în zona urșilor.

RSI pe 4 ore – indicatorul RSI se află la nivel de supra-vânzare.

Nivel maximal de suport – 500$

Nivel maximal de rezistenţă – 575$

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...