Loading Posts...

Analiza prețului Bitcoin şi vederea de ansamblu asupra pieţei crypto

Saptămâna trecută a fost una de tristă amintire pentru Bitcoin. Preţurile au scăzut pâna la un minim de 1800$, în pofida creşterilor anticipate, care se datorau susţinerii pentru SegWit.

Citeşte şi Minerii luptă împreună pentru viitorul Bitcoinului; preţurile încep să crească

Majoritatea minerilor au ignorat deadline-ul pentru UASF, însă există speranţă în continuare pentru SegWit.

În cel mai rău caz, Blockchain-ul şi chiar Bitcoinul se pot diviza în entităţi diferite. Însă acest eveniment ar afecta dramatic şi veniturile minerilor. Totuşi, ţinând cont că majoritatea pool-urilor de mineri au fost de acord cu SegWit2X, apele par momentan liniştite. Nu se vede niciun semn de panică pe piaţă, iar numărul tranzacţiilor creşte.

La jumătatea săptămânii, mai mult de 90% din serverele pool-urilor de minat îşi manifestaseră susţinerea pentru SegWit2X, existând şanse ca BIP91 să fie activat mai devreme decât era preconizat.

Când şi exchange-ul BTCC a început să susţină BIP91, preţurile au început să urce brusc. În câteva minute, se ajunsese de la 2300$ la 2450$ şi apoi la 2500$.

Propunerea oficială pentru activarea BIP91 a avut loc în noaptea de vineri, 21 iulie, când peste 90% din puterea de hash a reţelei a votat pentru această decizie.

Important la BIP91 este faptul că permite adoptarea mai uşoară a protocolului Segregated Witness. Dacă BIP91 va fi activat înainte de 31 iulie, el va înlocui bifurcarea soft BIP148 şi astfel vor fi riscuri mai mici de rupere a reţelei.

Infrastructura pieţei

În urmă cu două săptămâni, piaţa crypto valora 68 miliarde de dolari. Vinerea trecută, crescuse cu 91 milioane. Bitcoinul este în continuare criptovaluta dominantă, cu un market share de 47.5%.

Aproape 60% din toate tranzacţiile cu Bitcoin au constat în schimburi cu dolarul american. Schimburile cu Yuanul chinezesc, Euro şi cu Yenul japonez au însumat procente de 13.7%, 12.5% şi respectiv 9.8%.

Până la finalul lunii există destul de multe riscuri pe piaţă, în special pentru tranzacţiile mici.

Este recomandat ca fiecare să îşi calculeze cât îşi permite să rişte înainte de a efectua tranzacţii.

 

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...