Loading Posts...

Analiză de preț: Bitcoin, Ethereum și Litecoin

Analiza pieței

Conform CoinTelegraph, piața s-a aflat într-o cursă rapidă pe parcursul săptămânii, datorită apropierii de data lansării Bitcoin futures. Chiar și JPMorgan, unul dintre cei mai mari critici ai Bitcoin, a anunțat că va oferi acest serviciu clienților.

Bitcoin futures reprezintă o mișcare esențială pentru jucătorii de pe piață. În primul rând, băncile și companiile de investiții vor putea oferi clienților un produs care nu presupune deținerea unui portofel crypto și nici a unui cont la un exchange. În al doilea rând, contractul pentru Bitcoin futures s-a aflat de mult timp în atenția investitorilor, deoarece este un instrument care nu are legătură cu valuta tradițională, nici cu produsele și nici cu industria. El poate fi utilizat pentru creșterea profitabilității portofoliului, care va fi mai diversificat, dar și pentru ameliorarea unor riscuri.

Nici măcar atacul hackerilor asupra Tether nu a putut pune piedici valului de optimism și lichidității crescute de pe piață, deși pe 21 noiembrie Bitcoin a scăzut cu 5%.

Tot în această săptămână s-a înregistrat și o apreciere a monedei digitale Ether, despre care vom discuta mai jos.

BTC – USD

chart_btc-usd

 • Momentan, criptomoneda este cotată la 8047$. În ultimele patru zile prețul s-a stabilizat, tranzacțiile având loc între 8000$ și 8300$.
 • Bitcoin și-a revenit după incidentul cu Tether și a atins valoarea record de 8365$, ceea ce înseamnă că este poziționat solid pe piața taurilor.
 • Nivelul de suport este plasat la 8000$. Următoarele puncte de suport se situează la 7800$ și respectiv 7500$.
 • Creșterile ulterioare sunt posibile, ținând cont că și bursa de acțiuni se află la un maxim istoric. Un nou ATH este posibil, iar punctele de rezistență sunt cele din zona 8300$ – 8500$.

ETH – USD

chart_eth-usd

 • Prima versiune a softului Casper a fost lansată. Urmează ca platforma Ethereum să treacă de la algoritmul Proof of Work la Proof of Stake. Ethereum înregistrează momentan valori record, fiind posibile alte creșteri de preț.
 • Moneda digitală s-a apropiat de maximul de 421$, înregistrat în iunie.
 • Cel mai probabil scenariu presupune străpungerea zonei de rezistență, consolidarea la peste 400$ și aprecieri ulterioare între 480$ – 500$.
 • În cazul unei corecții înspre 400$ – 380$, se recomandă pozițiile pe long.
 • Dacă perechea ETH – USD nu va reuși să se mențină la valori de peste 400$, probabil va reveni în zona 350$ – 370$, unde se află un nivel solid de suport.

LTC – USD

chart_ltc-usd

 • Litecoin urmează îndeaproape mișcările Bitcoin. Pe termen mediu, ținta este valoarea de 100$.
 • Aprecierea înregistrată de Dash a împins Litecoin în jos, pe locul 6 din punct de vedere al market cap-ului. O absență lungă din Top 5 poate avea efecte negative asupra monedei digitale, astfel că se estimează o perioadă de volatilitate.
 • În caz că se va menține corelarea cu BTC și creșterea va continua, Litecoin poate atinge valori de 80$ – 83$ pentru o unitate. La aceste cotații, traderii ar trebui să închidă pozițiile pe long.
 • În urmă cu câteva zile, prețul LTC s-a oprit în bariera rezistenței plasate la 73$. Această valoare reprezintă un punct de suport, în prezent. În cazul unei corecții de preț, moneda se poate deprecia până la 67$.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Show 2 comments

November 26, 2017
0

Felicitări
Mai vrem

November 27, 2017
0

Mulțumim. Încercăm să marim frecvența analizelor postate și să le extindem și către alte monede. Așa că, ține aproape.:)

Leave a Reply

Loading Posts...