Loading Posts...

Analiștii spun că urmează o explozie a prețului Bitcoin

explozie_pret_bitcoin

Conform analiștilor, urmează o nouă explozie a prețului Monedei Internetului, iar valoarea acesteia ar depăși ATH-ul din 2017.

La ora redactării articolului, Bitcoin se tranzacționează la 9385$, având o creștere de 1.63% în ultimele 24h.

Se repetă istoria?

Un factor important care trebuie luat în calcul este influența pieței taurilor – jucătorii mari. În ultimele luni am asistat la intrarea pe piața crypto a unor nume ca George Soros, Mike Novogratz sau familia Rockefeller. În plus, și investitorii instituționali pot împinge în sus prețul Bitcoin, chiar mai mult decât era în 2017 – an în care factorii de acest gen nu existau.

Rodrigo Marques, CEO-ul platformei de investiții Atlas Quantum a declarat:

“Nu sunt surprins de faptul că prețul Bitcoin a depășit săptămâna aceasta 9000$. […] Zvonurile despre o explozie a prețului par a fi determinate de intrarea a tot mai mulți investitori instituționali pe piața crypto”, citează Bitcoinist.com.

Legitimitatea crescută

Pe lângă zvonurile pozitive, un alt motiv care ar putea contribui serios la aprecierea Bitcoin îl constituie reglementările.

Deși mulți simt fiori când aud de reglementare, se pare că orice semne de îngrijorare sunt pe cale să se risipească. În acest sens, Marques a adăugat:

“Dacă aceste îngrijorări vor fi adresate și dacă vor exista mai multe semne pozitive legate de reglementarea acestei piețe, este posibil să asistăm la o achiziție și mai mare în viitor”.

Nu mai este nevoie să spunem, dar mai multe reglementări pot doar spori legitimitatea domeniului. Exact această abordare ar fi de așteptat, dacă ne luăm după Christine Lagarde, șefa FMI: “Bitcoin și tehnologia Blockchain pot transforma modul în care oamenii păstrează banii și investesc”.

Motivul psihologic

Un alt factor pe care se bazează experți care privesc încrezători în creșterea Bitcoin este psihologia umană. Bitcoin a depășit deja bariera de 9000$ și se îndreaptă spre pragul psihologic de 10.000$. Dacă va reuși să străpungă și acest nivel, șansele de a se aprecia în continuare sporesc puternic.

Și se pare că suntem pe drumul cel bun, susține consulantul crypto Oliver Isaacs:

“Bitcoin este pe cale să atingă 10.000$, iar cantitățile, ordinele de cumpărare și momentum-ul indică același lucru”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...