Loading Posts...

American Express cochetează din nou cu tehnologia Blockchain

american_express_blockchain

Gigantul American Express ar putea apela la Blockchain pentru fluidizarea tranzacțiilor.

Conform Coindesk, se pare că American Express Travel Related Services Company (divizia de transporturi a companiei de cărți de credit) a înregistrat un brevet la Oficiul Pentru Brevete și Mărci din S.U.A. (OSIM-ul american). Brevetul constă în utilizarea tehnologiei pentru facilitarea plăților între părți.

Astfel, cererea de plată va fi trimisă către sistemul bazat pe Blockchain, urmând a fi aprobată sau respinsă în funcție de mai mulți factori, cum ar fi analiza riscului. În cazul aprobării cererii, sistemul va procesa automat tranzacția și va efectua modificările necesare asupra conturilor expeditorului și destinatarului.

Pentru a putea accesa sistemul, cele două părți implicate în tranzacție trebuie să dețină portofele digitale. Ca rezultat, plățile vor fi realizate direct prin Blockchain, și nu cu ajutorul unei instituții bancare intermediare.

În descrierea brevetului sunt menționate plățile peer-to-peer prin intermediul Blockchain-ului, dar totodată sunt explicate și riscurile determinate de volatilitatea prețului Bitcoin, precum și faptul că registrul distribuit fiind public, ar putea să nu corespundă necesităților American Express.

De reținut, compania a sugerat că un sistem Blockchain poate îmbunătăți rețelele actuale prin care se realizează plățile cu cardul:

“O rețea de plată bazată pe plăți peer-to-peer poate fi utilizată pentru a îndeplini cele mai multe funcții ale rețelelor tradiționale de plată cu cardul, dar și pentru a permite servicii și funcționalități adiționale”.

Aceasta nu este prima dată când American Express Travel Related Services Company își exprimă interesul pentru aplicațiile Blockchain.

În aprilie, anul trecut, firma completa o solicitare pentru un alt brevet, cererea fiind aprobată în octombrie. Atunci era discutată posibilitatea utilizării Blockchain-ului în cadrul unui program de premiere a clienților. La momentul respectiv a fost subliniată securitatea înaltă a tehnologiei, ceea ce constituia un potențial avantaj pentru sistemul de premiere.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...