Loading Posts...

Amenințarea fantomei: BitPico promite că va realiza bifurcarea SegWit2x

BitPico_SegWit2x

SegWit2x ar putea avea loc, dacă ne luăm după zvonurile apărute în comunitate. Roger Ver a reacționat și el după anularea bifurcării și anunță că va susține Bitcoin Cash.

În timp ce membrii comunității sărbătoreau după anularea bifurcării SegWit2x, fantoma proiectului încă bântuie lumea crypto. O entitate necunoscută, numită BitPico, a anunțat că va realiza totuși bifurcarea hard.

“Orice s-ar întâmpla, mergem înainte cu bifurcarea. Dificultatea scăzută de acum este o parte a strategiei”, a scris BitPico într-un email trimis listei de mailing SegWit2x. “Vă întrebați de ce a dispărut 30% din hashrate? Este procentul reprezentat de noi; minerii vor continua ceva care este deja în mișcare… O mână de oameni nu poate opri ceva pe care nu-l pot controla…”

mail1

Mesajul a stârnit controverse, antreprenorul Tuur Demeester sugerând că ar fi o farsă.

Cine este BitPico?

Cel mai important aspect legat de BitPico este că ar deține 30% din hashrate-ul Bitcoin. Însă nimeni nu știe cu certitudine cine sau ce este BitPico.

Conform CryptoCoinsNews, BitPico nu se numără printre semnatarii agreementului de la New York. Nici Bitcoin.org nu a listat această entitate pe lista neagră în care apăreau toți susținătorii SegWit2x. Dacă BitPico ar fi avut atâta influență pe cât pretinde, ar fi existat dovezi mai mari despre existența acestei entități.

În plus, BitPico afirma într-un email de luna trecută că deține 1.72% din hashrate-ul global și că urma să mai adauge 3% – 4% până la finalul lunii.

mail2

Cu alte cuvinte, ei ar fi reușit ca în următoarele două săptămâni să crească cu încă 24% din hashrate, ceea ce este puțin probabil. Mai mult, nici activitatea online a persoanei sau a grupului BitPico nu inspiră încredere. Pe GitHub și pe Twitter au postat doar ocazional.

Iar referitor la hashrate, chiar dacă a scăzut de miercuri, fluctuația nu este în niciun caz de 30%, nici măcar aproape de acest procent. Este o fluctuație normală a rețelei.

Din toate aceste motive, amenințările par a fi de fapt doar vorbe goale. Chiar dacă ar deține 30% din hashrate, SegWit2x nu ar avea cum să devină “lanțul cu dificultatea mai mare”, expresie la care au apelat adepții Xapo și Coinbase pentru a stabili care este adevăratul Bitcoin.

Alte reacții

Conform CoinTelegraph, nu toată lumea s-a bucurat de anularea SegWit2x.

De exemplu, exchange-ul Coinbase a anunțat că monitorizează în continuare “update-ul 2x” și va emite un comunicat oficial în zilele următoare. Declarația a dat naștere la confuzie, utilizatorii fiind ferm convinși că după anularea proiectului nu mai este nimic de discutat.

Și Roger Ver, CEO-ul Bitcoin.com, a părut dezamăgit de anularea SegWit2x. Bitcoin.com a emis un comunicat în care se preciza că resursele companiei vor fi utilizate în viitor doar pentru Bitcoin Cash.

declaratie

Așa-numitul “anunț de interes public” a fost blamat intens pe cite-urile de socializare de către cei care afirmă că pe respectivul site utilizatorii noi nu vor ști că nu accesează Bitcoin, ci Bitcoin Cash.

Ce părere aveți despre decizia BitPico? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

5
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...