Loading Posts...

Amazon ar putea accepta (din octombrie) plăţile cu Bitcoin

Conform unei adrese emisă de antreprenorul şi managerul de hedge fund James Altucher, Amazon va accepta în curând plăţile cu Bitcoin, citează Squawker.org. Site-ul ar urma să decidă acceptarea plăţilor cu criptomonedă în cadrul conferinţei din 26 octombrie, întrunire la care se va discuta şi despre încasările companiei. 

Cât de serioasă este sursa?

James Altucher a fondat peste 20 de companii, a scris 11 cărţi şi este contribuitor la mai multe publicaţii majore.

Altucher este un ex-manager de hedge fund şi om de afaceri, care s-a reorientat ulterior spre blogging şi oferă diverse informaţii prin email unei liste de abonaţi, inclusiv informaţia referitoare la Amazon.

Dacă citim din articolele sale şi din ideile pe care le emite, se observă o gândire inteligentă despre cum se poate beneficia de tot ce se întâmplă în această lume dominată de avariţie (în sensul bun al expresiei). Şi în general se adevereşte ceea ce spune.

Referitor la legalitatea şi ilegalitatea tradingului, de exemplu, poziţia lui a fost următoarea:

“Nu cred că ar trebui să fie ilegal. Când cineva efectuează o tranzacţie pe piaţă, cunoştinţele pe care le posedă acel om se transpun direct în bursă.

Cu cât este transpusă mai multă “ştiinţă” pe piaţă, cu atât este mai eficientă piaţa. Cu cât există mai multe informaţii “din interior”, pe bursă, cu atât piaţa se va mişca mai fluent şi va reflecta mai bine factorii care afectează o companie.

“Mai degrabă aş prefera ca tradingul informaţiilor din interior să fie legal, iar guvernul să urmărească fondurile care chiar fură bani”.

Scrisoarea lui Altucher oferă nişte informaţii cu adevărat surprinzătoare, cum ar fi cercetarea criptovalutelor şi metode de plasare a investiţiilor, însă ce frapează cel mai mult este concentrarea lui pe părţile positive:

“Este pur şi simplu vorba de fizică. Frecvenţa pe care o emiţi este aceeaşi cu frecvenţa cu care atragi. Vrei o viaţă fericită? Emite o frecvenţă fericită”.

Va accepta Amazon plata cu Bitcoin?

Deși nu este încă bătut în cuie, dacă ținem cont că Google abia a intrat în joc, alături de PayPal și Ebay, iar țări precum Japonia și Rusia recunosc oficial plățile cu Bitcoin, cel mai probabil este o chestiune de timp până când și Amazon va accepta plata cu criptomonedă… sau până când își va crea criptovaluta proprie.

În anul 2016, Amazon a intrat într-un parteneriat cu Digital Currency Group, unul dintre cei mai mari investitori în Bitcoin și în companii bazate pe Blockchain. La momentul respectiv, site-ul anunța că parteneriatul avea în vedere următoarele:

“[…] Oferirea unor servicii de securizare a mediului de lucru cu clienții pentru membrii grupului DCG care se axează pe Blockchain. Printre clienți se includ instituții financiare, companii de asigurări și de IT”.

Cu alte cuvinte, scopul Amazon este de a fi un intermediar în tranzacțiile cu monede digitale efectuate între membrii DCG și clienții acestora.

În scrisoarea lui Altucher se menționau următoarele:

Amazon “lucrează cu instituții financiare și cu experți crypto pentru a stimula inovația și pentru a facilita o experimentare constantă”.

În cazul în care Altucher are dreptate, cel mai probabil după anunțul oficial valoarea Bitcoin va crește iarăși. Dar încă o dată, lăcomia îi va distrage pe mulți.

Criptovalutele au devenit atractive prin capacitatea lor de a combate totul, de la deciziile neortodoxe ale guvernelor și până la practicile mascate ale băncilor. Și totul datorită descentralizării.

Acești giganți IT cunosc aceste lucruri și încep să interfereze cu Blockchain-urile, devenind niște intermediari care vor avea astfel posibilitatea de monitorizare și, în final, de manipulare a tranzacțiilor digitale.

Într-adevăr, Google acceptă Bitcoin, dar doar printr-un API propriu. Astfel, ei pot observa și înregistra orice tranzacție.

Va fi Amazon diferit cumva?

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...