Loading Posts...

Alpha Casper FFG a fost lansat pe testnet

casper

Ethereum se apropie cu pași mari de adoptarea algoritmului Proof of Stake (PoS). Cercetătorul Karl Floersch a lansat un manual de utilizare al update-ului Casper pe rețeaua testnet. Este necesară suma minimă de 1500 ETH pentru a mina prin intermediul noului protocol.

Comunitatea se îndreaptă spre Casper

În ultima zi a lui 2017, Floersch a publicat documentul “Alpha Casper FFG Testnet Instructions” (n.r. Instrucțiuni de utilizare a update-ului Alpha Casper  FFG pe rețeaua testnet), anunță BitsOnline.com.

Cercetătorii lucrează în paralel la două variante ale update-ului: Casper FFG (“Friendly Finality Gadget”) și Casper CbC (“Correct-by-Construction”).

Primul model, care tocmai a fost lansat în mediul de teste numit testnet, va facilita tranziția de la algoritmul Proof of Work (PoW) la PoS. Casper CbC va administra procesul de consens odată ce se încheie tranziția la PoS.

Din acel moment utilizatorii nu vor mai putea mina criptomonedele prin intermediul plăcilor video (această metodă folosind algoritmul PoW), ci prin deținerea propriu-zisă de fonduri în ETH.

Cei interesați de modul de lucru al update-ului Casper FFG pe platforma de teste își pot satisface curiozitatea cu ajutorul clientului pyethereum.

În ghidul lansat, Floersch a precizat:

“pyethereum […] are o putere de procesare mult mai mică în comparație cu clienții implementați în limbaje de programare mai rapide; ca și rezultat, parametrii rețelei vor fi limitați drastic pentru a se asigura sustenabilitatea. Nu vă așteptați ca performanța să fie aceeași ca în alte rețele operate de clienți mai rapizi, cum ar fi Geth sau Parity”.

Cercetătorul a explicat și cum participanții pot deveni validatori de test:

“În primul rând, trebuie să aveți o anumită sumă de monede ETH de test pentru a deveni validator. Puteți mina mai multe blocuri, sau ne puteți solocita nouă ETH”.

Floersch a mai adăugat că este necesară suma minimă de 1500 ETH pentru a mina prin “staking” (prin deținerea de monede digitale, conform algoritmului PoS) pe rețeaua testnet. Nu a precizat nimic însă despre ce cantitate va fi necesară pe rețeaua oficială (mainnet).

Poate fi detronat Bitcoin?

Pe lângă progresul tehnologic, lucrurile arată bine pentru comunitatea Ethereum și când vine vorba de adopție.

Conform BitInfoCharts, pe decembrie 2017, numărul adreselor active care conțineau Ether a depășit pentru prima dată numărul adreselor active Bitcoin: ~895.000 adrese ETH, față de ~875.000 adrese BTC. Mai mult, la aceeași dată, rețeaua Ethereum a înregistrat cele mai multe tranzacții din istorie: 1.136.659.

Bitcoin a dat însă dovadă de elasticitate de-a lungul anilor, în pofida tuturor care i-au cântat de multe ori prohodul. Ca urmare, poziția dominantă pe piață nu-i este periclitată momentan.

Cu toate acestea, unele criptovalute robuste – cum ar fi Ethereum sau Ripple – par decise să acapareze un procent cât mai mare din piața crypto în 2018, sau, dacă va fi posibil, chiar să surclaseze Bitcoin.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HahaHaha
0
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...