Loading Posts...

Alertă pentru clienții exchange-ului Bittrex! Mii de conturi au fost închise peste noapte

Tot mai mulți clienți reclamă Bittrex pentru închiderea fondurilor fără niciun anunț în prealabil. Un singur lucru este comun tuturor celor care s-au trezit cu conturile închise, citează Cointelegraph. Mai precis, toți acești clienți au apelat la serviciul de Suport Clienți al casei de schimb.

Un utilizator s-a plans de faptul că nu își mai poate accesa contul online, unde avea 6 BTC, care înseamnă o valoare de peste 30.000$. Nu a primit însă niciun răspuns la tichetele create.

Alt utilizator comentează:

“În urmă cu peste 3 zile mi-a fost dezactivat contul Bittrex, fără niciun anunț în prealabil. Departamentul lor de suport nu îmi răspunde, nu face nimic.”

Un altul scrie:

“Chiar dacă am deschis tichete la departamentul de suport în privința aceste probleme, nu ne-a răspuns nimeni. Pur și simplu ne-au ignorat”.

Alt client sugerează că închiderea conturilor ar fi corelată cu naționalitățile utilizatorilor:

“În Iran au fost închise peste 3000 de conturi fără niciun motiv”.

Conform CoinTelegraph, se pare că problema a fost cel mai răspândită în Siria, India, Iran, Rusia, Pakistan și Turcia. Mulți dintre cei afectați dețineau conturi verificate, astfel că nu ar fi fost o problemă de KYC sau de AML.

Pe forumul BitcoinTalk au fost între timp initiate cel puțin două thread-uri pe această temă (le puteți accesa aici și aici).

Toți clienții păgubiți primesc următorul mesaj când încearcă să își acceseze conturile:

Tăcerea care înnebunește

Bittrex nu a răspuns la nicio solicitare, iar linkul Bittrex.com/news nu conţine absolut nicio informaţie. Orice tentativă de înregistrare pe canalul lor de chat se soldează cu mesajul de eroare “invite_limit_reached.” Nici pe pagina de Facebook nu se poate afla nimic nou, întrucât acolo clienții sunt îndrumați spre site, unde li se recomandă să deschidă un tichet.

Nici pe Twitter nu au postat ceva referitor la problemă, singurul răspuns la numeroasele tweet-uri cu reclamații fiind următorul:

Totul pare o imensă bătaie de joc la adresa utilizatorilor.

Mister şi detalii care ridică semne de întrebare

Situaţiile în care exchange-urile închid subit mii de conturi ale clienţilor fără niciun anunţ sau fără a răspunde la tichete reprezintă ceva atipic. Este şi mai ciudat faptul că Bittrex pare că se întoarce împotriva clienţilor care cer ajutor. Dar acestea nu sunt singurele bizarerii ale problemei.

Blogger-ul “The CryptoSyndicate” a sugerat săptămâna trecută că din cauza unei greşeli interne a Bittrex s-a ajuns la o vânzare masivă de altcoini, ceea ce a condus la un declin al acestora la majoritatea caselor de schimb valutar:

“În mare, toţi altcoinii listaţi la Bittrex au scăzut urmând un tipar similar. Nu vorbim de toate valutele, ci de acelea listate la Bittrex. În noaptea de 7 spre 8 octombrie, între orele 18:00 şi 03:00, mulţi altcoini au avut parte de un dump masiv, la interval de câteva minute unul de altul. Coincidenţă?”

Blogger-ul speculează că totul s-ar datora unei erori legate de comisioanele exchange-ului. Mai precis, Bittrex ar fi scăzut drastic toate comisioanele adunate de la toate tranzacţiile, le-ar fi preschimbat în Bitcoin şi astfel preţul tuturor altcoinir a scăzut. The CryptoSyndicate a continuat:

“Nu s-a mai întâlnit la niciun alt exchange acest tipar de depreciere. Criptovalutele care nu erau listate nu au fost afectate în aceeaşi manieră. Toate celelalte exchange-uri pe care le-am urmărit – Binance, Kraken, Bitstamp, Coinbase, GDAX, Coss, Cryptopia, Yobit – au afişat un tipar din care reieşea în mod clar reacţia pieţei care încerca să reziste unei singure surse de vânzare masivă: Bittrex”.

Îngrijorare și teamă

După eşecul monumental al Mt. Gox de acum câţiva ani, este de înţeles îngrijorarea oamenilor faţă de exchange-uri. În condiţiile în care clienţii nu au control asupra cheilor private (ele rămân pe mâna caselor de schimb), nimeni nu le poate avea în custodie. Dacă se întâmplă ceva grav – hack, furt, sau o simplă eroare a bazei de date – utilizatorul riscă să rămână fără toţi banii. Din nefericire, clienţii Mt. Gox au învăţat acest lucru prin metoda cea mai dureroasă.

În 2014, când Mt. Gox s-a prăbuşit, utilizatorii au pierdut 850.000 BTC care erau păstraţi pe site. Totuşi, au fost recuperaţi ulterior 200.000 BTC, ceea ce a diminuat pierderile până la valoarea de 650.000 de criptomonede. La valoarea lor actuală, ar fi vorba de 3.5 miliarde USD.

Chiar şi exchange-urile care îşi menţin solvenţa se joacă cu nervii oamenilor. Gazeta Bitcoin v-a descris în luna august modul în care sunt tratraţi clienţii Poloniex, care trebuie să aştepte cu lunile până li se răspunde la tichete. Similar, şi cazul Poloniex a stârnit panică, după o schimbare subită a termenilor şi condiţiilor de utilizare a site-ului.

Şi să ne amintim şi de cazurile Bitfinex şi Tether, care au intrat în atenţia tuturor după ce au renunţat forţat la tranzacţiile bancare, întrucât băncile le închiseseră toate conturile.

Un comportament ciudat

În lumina evenimentelor triste descrise mai sus, nu este de mirare că utilizatorii sunt panicaţi după ce s-au trezit cu conturile îngheţate şî fără niciun răspuns din partea Bittrex.

Blocarea clienţilor pe canalul de suport Slak este probabil factorul cel mai îngrijorător. Chiar dacă exchange-ul ar fi copleşit de numărul mare de tichete primate, blocarea accesului clienţilor la canalul Slack ridică serioase semne de întrebare.

Gazeta Bitcoin va urmări această situaţie şi, în caz că vom avea veşti noi, vom posta update-uri.

Va numărați printre clienții Bittrex? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
AngryAngry
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...