Loading Posts...

Agenda bifurcării Ethereum: operațiunea Byzantium s-a realizat cu succes!

Protocolul Ethereum a fost upgradat în mod oficial.

Așa cum Gazeta Bitcoin a anunțat de ieri, astăzi s-a realizat a cincea bifurcare hard a rețelei Ethereum. Evenimentul a avut loc la ora 8:22 (ora României). Modificarea a inclus un calup de îmbunătățiri ale protocolului (EIP-uri), care au rolul de a dezvolta platforma. Prețul monedei a oscilat pozitiv, crescând cu 2% ulterior bifurcării. Conform datelor de la CoinMarketCap, preluate de CoinDesk, prețul actual al unei monede Ether este de 348$.

Anunțat în 2015, upgrade-ul Metropolis a trecut prin mai multe amânări, iar într-un final s-a decis lansarea lui în două etape – Byzantium și Constantinople (nu există încă o data oficială de lansare pentru Constantinopole).

Byzantium este o bifurcare care prezintă puține schimbări discutabile, astfel încât comunitatea a fost de acord cu upgrade-ul. Este de reținut însă că aceasta bifurcare este primul upgrade major pentru Ethereum din 2017, an în care tehnologia a explodat. Creșterea vertiginoasă a fost corelată și cu popularitatea crescută a ICO-urilor lansate pe platforma Ethereum.

Procesul dezvoltării upgrade-ului nu a fost unul ușor, developerii întâmpinând destul de multe obstacole în tentativa de a nu depăși deadline-ul.

De exemplu, doar în ultimele zile, softul Byzantium a fost retras de câteva ori, datorită bugurilor critice găsite la nivel de cod. Dezvoltatorii au reușit în cele din urmă să fixeze problemele la timp, însă s-a luat în calcul și o nouă amânare a bifurcării.

Conform site-ului de analize Blockchain EtherNodes.org, nodurile care rulează softul cu buguri reprezintă un procent de 65.3% în cazul clientului Geth și 30.4% în cazul clientului Parity, aceștia fiind și principalii doi clienți Ethereum. Din aceste cauze, există riscul să se ajungă la o problemă de consens, la o scindare a rețelei sau la expunerea platformei la atacuri DDoS.

Din fericire, până în prezent nu au apărut semne că s-ar pune problema vreunei bifurcări noi, iar developrii sărbătoresc din plin evenimentul.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
2
WowWow
1
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...