Loading Posts...

Afară de pe Steam: platforma de gaming nu mai acceptă plata cu Bitcoin

steam_nu_mai_accepta_bitcoin

Bitcoin a primit o lovitură zilele trecute, după ce gamerii au aflat de la Steam că Bitcoin nu va mai fi acceptat ca metodă de plată pe platforma online.

Conform BitcoinMagazine, un reprezentant al Steam cunoscut sub pseudonimul “Kurtis” a explicat că volatilitatea Bitcoin a creat probleme utilizatorilor care au încercat să cumpere jocuri folosind criptomoneda:

“Valoarea Bitcoin este garantată doar pentru o scurtă perioadă de timp, astfel că dacă o tranzacţie nu se efectuează într-un anumit interval de timp, ulterior este nevoie de o altă cantitate de Bitcoin pentru a acoperi tranzacţia. Aceste fluctuaţii au fost tot mai dese în ultima vreme, până în punctul în care a fost vorba de sume foarte diferite”.

Kurtis a explicat că în astfel de situaţii, Steam oferă utilizatorilor banii înapoi – ceea ce anulează tranzacţia – sau solicită transferul unor fonduri suplimentare pentru a acoperi suma necesară. “În oricare dintre cazuri, utilizatorul este afectat încă o dată de comisionul de tranzacţionare”. Steam a implementat metoda de plată cu Bitcoin pe 27 aprilie 2016, cu ajutorul procesatorului de plăţi BitPay.

Conform postărilor de pe blog, se pare că unii utilizatori sunt de acord cu această decizie. Foarte mulţi însă solicită implementarea plăţilor cu Vertcoin, IOTA sau Litecoin. De exemplu, utilizatorul “Kaj Jez” a transmis:

“Foarte dezamăgitor. Prima mea plată cu Bitcoin a fost pe Steam. Cât timp Steam nu va mai accepta plăţile cu BTC voi apela la unele magazine care acceptă în continuare Bitcoin. […] Dar Bitcoin cu siguranţă se va îmbunătăţi pe partea de scalare, deci sper că şi Steam se va îmbunătăţi prin anularea acestei decizii”.

Steam, cea mai mare platformă digitală de jocuri pe PC, are un portofoliu de 275 milioane de utilizatori, fiecare deţinând în medie 11 jocuri. Într-un articol postat pe Medium, Sergey Galyonkin – şeful departamentului de publicare în cadrul Epic Games şi dezvoltatorul site-ului Steam Spy – a transmis că vânzările de jocuri de PC pe Steam au însumat 3.47 mld. USD în 2016. Deşi nu se ştie cu precizie ce procent din această sumă a fost platit cu Bitcoin, este clar că gamerii vor fi afectaţi de faptul că nu mai pot utiliza moneda digitală pentru achiziţia de jocuri.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
SadSad
1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...