Loading Posts...

A început dezvoltarea tehnologiei pentru a facilita schimbul direct între Litecoin şi Vertcoin

Este evident că schimbul direct între criptomonede (atomic swap) a trezit interesul developerilor de altcoini. În cazul Litecoin, această tehnologie va fi implementată în curând, anunţă NewsBTC. După un prim atomic swap între Decred şi Litecoin, un nou proiect apare la orizont.

Acelaşi principiu va fi folosit şi pentru schimburile între Litecoin şi Vertcoin. Fără a ne feri de cuvinte mari, este un progres major în lumea crypto.

Descoperirea unor soluţii pentru exchange-uri între diferite Blockchain-uri reprezintă un pas uriaş. Exchange-ul între Litecoin şi Decred s-a dovedit un succes. Acum, se pare că Charlie Lee se pregăteşte pentru următoarea mutare. Mai precis, un proiect similar va fi dezvoltat, cu Litecoin şi Vertcoin în rolurile principale.

Mai multe atomic swaps

Piaţa se confruntă tot mai des cu cereri de schimburi directe între criptovalute. Chiar dacă procedeul este facilitat de Lightning network, nu este şi condiţionat. Trebuie menţionat însă că atât Litecoin cât şi Vertcoin au activat deja Segregated Witness. Singurul aspect negativ al swap-ului atomic este că se poate efectua doar între criptovalute de acelaşi tip. Aceasta limitează oarecum tehnologia, dar să sperăm că este doar un impediment temporar.

În prezent, nimeni nu ştie când se va lansa noul schimb între valute. Însă preschimbarea Litecoinului pe Vertcoin va fi cu siguranţă ceva de urmărit. Chiar dacă nu a fost anunţată nicio dată în mod oficial, comunitatea va fi atentă la progresul acestui proiect. Prima ţintă a developerilor este să preschimbe 1 LTC pe 55 VTC, a anunţat Charlie Lee pe Twitter.

Un aspect care atrage foarte mult este cel referitor la intermediari. Mai precis, nu este necesar vreun furnizor de servicii centralizate pentru astfel de tranzacţii. Deşi tehnologia nu a fost încă implementată în portofele, este doar o chestiune de timp. În viitor, toată lumea va putea efectua cu uşurinţă schimburi între diferite criptomonede. Putem spera că tehnologia se va putea aplica şi pentru Bitcoin, pentru a impulsiona şi mai mult aceste tranzacţii, mişcare ce ar putea reprezenta şi începutul sfârşitului pentru exchange-urile care nu oferă tranzacționarea în marjă. Eliminarea nevoii de exchange-uri pe piaţă ar putea fi o schimbare majoră pentru întreaga piaţă crypto.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
1
HahaHaha
0
HeartHeart
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...