Loading Posts...

89% din utilizatorii de carduri Visa, Mastercard și Unionpay știu ce este crypto; 53% au și cumpărat

studiu_visa

Un studiu efectuat asupra utilizatorilor de Visa, Mastercard și Unionpay arată că 89% din participanți cunosc ce înseamnă crypto. Mai mult, 53% au achiziționat criptovalută în ultimele 12 luni.

Un studiu global

Furnizorul de servicii financiare Worldcore a anunțat realizarea unui studiu în care s-a dorit să se afle câți dintre utilizatorii de Visa, Mastercard și Unionpay folosesc crypto. Participanții au fost selectați din portofoliul propriu de clienți care numără peste 300.000 de oameni.

“Scopul studiului a fost de a afla câți oameni doresc să apeleze la valutele digitale prin intermediul cardurilor bancare”, este descrierea postată pe site-ul rusesc Innov.ru. Este menționat de asemenea faptul că studiul a fost efectuat între lunile martie și aprilie. “Au fost implicați peste 10.000 de oameni din 47 de țări”. Adițional, datele preluate de la statele europene (28 la număr) și cele din Comunitatea Statelor Independente (12 țări) au fost combinate.

Rezultatele anunțate de Worldcore spun că “Aproximativ 89% dintre participanți știu bine ce reprezintă crypto. 53% au achiziționat criptovalută în ultimele 12 luni”, citează News.Bitcoin.com.

Worldcore este o instituție financiară europeană, cu sediul la Praga. În trecut a semnat un parteneriat cu Bitpay pentru facilitarea de soluții crypto către clienții din toată lumea. În august 2017, compania a anunțat că are în vedere și un ICO.

Rezultatele studiului

Dintre participanți, 36% au fost japonezi, 25% americani, 18% coreeni, 8% europeni, 6% chinezi, 3% sud-americani, 2% canadieni și 1% din Rusia și CSI.

Dintre cei care au cumpărat monede digitale în ultimele 12 luni, 21% au folosit carduri de credit, 36% – carduri de debit și 43% au apelat la alte metode de plată.

60% dintre cei care nu au achiziționat criptovalută au spus că motivul principal pentru aceasta îl constituie riscul la care se expun; 35% au motivat că au “fonduri insuficiente”; 5% dintre tranzacții erau ilegale.

Alexey Nasonov, CEO-ul Worldcore, explică:

“Printre clienții noștri se numără oameni de diverse specialități și vârste, dar studiul a fost efectuat asupra celor care efectuează tranzacții în mod uzual. Unele dintre cele mai populare servicii oferite sunt cel de plăți masive la nivel mondial și cel de portofele crypto. Ca atare, studiul a fost realizat asupra celor care sunt experți în domeniul serviciilor financiare”.

Totuși, deși studiul arată că mulți dintre utilizatorii de carduri cunosc ce reprezintă crypto și doresc și să cumpere, cele mai mari bănci ale lumii interzic achizițiile de criptomonede cu cardurile proprii.

Bank of America, Citigroup, JPMorgan, Capital One și Discover Card nu mai permit clienților să cumpere monede digitale cu cardul. În Marea Britanie, Lloyds Banking Group a transmis un anunț similar. În Canada, Toronto-Dominion Bank a luat aceleași măsuri. Mai mult, chiar și Visa a înăsprit relațiile cu unii furnizori de carduri crypto.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...