Loading Posts...

5 motive pentru a nu te îngrijora de scăderea prețurilor din ianuarie

piata_crypto_volatilitate

Pe măsură ce tot mai mulți oameni întră pe piața crypto, teama, incertitudinea și dubiile au un impact din ce în ce mai puternic asupra volatilității. Traderii noi, care intră și ies în funcție de ce citesc pe site-urile de socializare, alături de vânzarea panicată, sunt cauzele din spatele mișcărilor din ultimele zile. Totuși, dacă privim graficele din urmă, deprecierile la care asistăm acum nu reprezintă nimic nou.

Există mai multe motive pentru această prăbușire a pieței și o parte vin din Asia, unde criptovalutele se tranzacționează foarte mult. Conform CoinMarketCap, care nu mai ia în considerare prețurile exchange-urilor sud-coreene, market cap-ul tuturor valutelor digitale a scăzut de la 750 mld. USD la 420 mld. USD în patru zile. La ora redactării articolului piața își revenea, fiind evaluată la 570 miliarde.

Conform Bitcoinist.com, sunt cinci motive care au determinat această scădere abruptă a pieței.

FUD vs. FOMO

Primul motiv: Veștile nu tocmai bune din Asia au influențat destul de mult piața crypto în ultimele săptămâni. China încearcă să înăbușe întreaga industrie, iar Coreea de Sud nu se poate hotărî în privința reglementărilor și amenință săptămânal cu reprimarea tuturor activităților crypto. Starea de FUD se propagă la fel de rapid ca și senzația de FOMO, iar vânzarea panicată din ultimele zile a condus la prăbușirea tutoror criptovalutelor, unele înregistrând pierderi de 40%.

Însă dacă privim graficele Bitcoin din anii anteriori, vom observa că aceste vânzări masive au avut loc în fiecare an în luna ianuarie. Bitcoin este ca aurul în lumea crypto și mulți altcoini nici nu existau în acea perioadă.

chart1_bitcoin

chart2_bitcoin

chart3_bitcoin

chart4_bitcoin

Catalizatorii prăbușirii

Al doilea motiv: S-a speculat că un alt factor al prăbușirii pieței ar fi anul nou chinezesc, care pică de obicei în februarie. Este o perioadă când oamenii intră în concediu și își vizitează familiile, iar pentru asta au nevoie de bani fiat. Și cum Asia are partea leului din tranzacțiile crypto, nu este de mirare că oamenii de aici au contribuit foarte mult la vânzarea masivă.

Al treilea motiv: Apropierea finalului de an fiscal este un alt motiv bine întemeiat. Investitorii se grăbesc să își achite taxele, iar plățile se efectuează cu bani cash, nu cu crypto. Asta înseamnă că mulți vând monede digitale, pentru a obține bani pentru plata taxelor.

Al patrulea motiv: Încheierea primului contract cu Bitcoin futures a influențat pozițiile adoptate de traderi. Odată ce jucătorii importanți – CBOE și CME – au intrat în horă, piețele mai mici pot fi influențate de către investitorii instituționali. Astfel, putem asista la mai multe fluctuații mari până când se vor liniști lucrurile.

Al cincilea motiv: Pe măsură ce tot mai mulți traderi noi și lipsiți de experiență intră pe piață, aceste oscilații pot doar să se amplifice. Situația se va ameliora abia atunci când toată lumea va înțelege că acesta este ciclul natural și că valutele digitale nu au murit. Și în condițiile în care investițiile crypto au crescut cu 2500% în mai puțin de un an, este limpede că ne aflăm abia la începuturile unei industrii care poate schimba lumea din temelii.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HahaHaha
1
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...